Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στη δουλειά - «λάστιχο»

Εγινε την Κυριακή η Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Από τη Γενική Συνέλευση
Από τη Γενική Συνέλευση
Τα επόμενα βήματα στη δράση του, με παρακαταθήκη τις πρωτοβουλίες που ξεδίπλωσε το προηγούμενο διάστημα μέσα στις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες των περιοριστικών μέτρων, συζήτησε στη Γενική του Συνέλευση, την Κυριακή το πρωί, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε συνέλευση και στο θεατράκι της Παλατιανής, στο Ιλιον, για τα μέλη του Συλλόγου που ζουν και εργάζονται στα δυτικά προάστια, στην οποία πραγματοποιήθηκε η σύσταση παραρτήματος στην περιοχή (Πετρούπολη - Ιλιον - Αγ. Ανάργυροι - Καματερό).

Στις συνελεύσεις υιοθετήθηκε ψήφισμα στήριξης της σημερινής πανυγειονομικής απεργίας. Εκφράστηκε επίσης η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και το λαό των ΗΠΑ, που διαδηλώνουν τις τελευταίες βδομάδες, σε μεγάλες κινητοποιήσεις με το σύνθημα «I can't breathe».

Στη διάρκεια της καραντίνας το σωματείο «δεν ανέστειλε ούτε μια μέρα τη δράση του», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ντίνα Γκογκάκη και υπενθύμισε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές πλευρές των πρωτοβουλιών του: Τη μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις παρεμβάσεις για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων, τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά», τις περιοδείες και εξορμήσεις με την επαναλειτουργία των καταστημάτων, ιδιαίτερα σε εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα.

Η «επόμενη μέρα», όπως αποτυπώθηκε και στις τοποθετήσεις των εργαζομένων που πήραν το λόγο, έχει φέρει τους εργαζόμενους του κλάδου αντιμέτωπους με επιδείνωση των όρων εργασίας τους, με την εντατικοποίηση, την εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση του εισοδήματός τους, την ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή των ωραρίων σε «λάστιχο» που τεντώνει ανάλογα με τις ανάγκες της εργοδοσίας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος με απόφαση της συνέλευσής του προχώρησε χτες σε παρέμβαση στο πολυκατάστημα «Attica» ενάντια στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση κινητοποίησης στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα, την Κυριακή 21/6, στις 10.30 π.μ., ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τους όρους δουλειάς των εργαζομένων. Τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος θα εμπλουτίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συζήτηση σε συσκέψεις ανά χώρο δουλειάς που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνη.

Τέλος, ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε συνέλευση για τους εργαζόμενους στις νότιες συνοικίες της Αθήνας την Κυριακή 21/6, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του δήμου Αλίμου (Κουμουνδούρου 92 - 96, πλησίον σταθμό μετρό «Αλίμου»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενική Συνέλευση την Κυριακή για οργάνωση του αγώνα(2020-09-25 00:00:00.0)
Αγωνιστικός βηματισμός από τα σωματεία σε κλάδους και χώρους δουλειάς(2020-06-20 00:00:00.0)
Πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα(2020-06-18 00:00:00.0)
Αντιμέτωποι με ακόμα πιο ενισχυμένη εργασιακή ζούγκλα την «επόμενη μέρα»(2020-06-11 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη(2020-06-02 00:00:00.0)
Σε άλλους κλάδους στην Αττική(2020-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ