Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Τραγουδώντας την Πρώτη Μάη όπως της αξίζει...

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συναυλία των σωματείων στο χώρο του Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η διαδικτυακή συναυλία που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ), το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ).

Μια συναυλία που χάρισε σε όλους εμάς δυνατές στιγμές... Στιγμές ανάτασης και συγκίνησης. Μια συναυλία που απέκτησε, με τον δικό της τρόπο, τόνο διεκδίκησης. Διεκδίκησης για όλους τους εργαζόμενους, αλλά και για τους καλλιτέχνες που σε αυτές τις συνθήκες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Εργαζόμενοι και καλλιτέχνες στο Θέαμα - Ακρόαμα βάζουμε τη δική μας πινελιά στη σημερινή μέρα. Να τραγουδήσουμε την πρώτη Μάη όπως της αξίζει. Να διεκδικήσουμε την πρώτη Μάη όπως μας αξίζει.

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ως εργαζόμενοι, ως καλλιτέχνες που προσφέρουμε από τη δική μας τη φωτιά στη φωτιά όλου του κόσμου.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία των τριών σωματείων ανταποκρίθηκαν αγαπημένοι καλλιτέχνες που με τη συμμετοχή τους «λάμπρυναν» τη συναυλία. Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης αφιέρωσε σε αυτή την ξεχωριστή μέρα την «Πρώτη Μαΐου» του Μάνου Λοΐζου. Η Νατάσσα Μποφίλιου στο πιάνο ερμήνευσε μοναδικά το «ποιητικό σύμβολο» της Πρωτομαγιάς, το «Μέρα μαγιού μου μίσεψες» από τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου σε μουσική Μ. Θεοδωράκη. Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο πλευρό του Μανόλη Ανδρουλιδάκη μάς ταξίδεψε με το τραγούδι «Αννα μην κλαις» σε ποίηση Μπ. Μπρεχτ και μουσική Θ. Μικρούτσικου. Ο Παντελής Θαλασσινός με την κιθάρα του ερμήνευσε τη «Φάμπρικα» από τους «Μετανάστες» σε ποίηση Γ. Σκούρτη και μουσική Γ. Μαρκόπουλου. Ο Γιώργος Σαρρής ερμήνευσε το δικό του τραγούδι «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά». «Πού να χωρέσει το όνειρο» του Χρ. Λεοντή, σε στίχους Μ. Παπανικολάου, μας τραγούδησε η Ιωάννα Φόρτη παρέα με τον Μ. Ανδρουλιδάκη. Ο Πάνος Μπούσαλης ερμήνευσε τον δικό του «Δράκοντα». Οι «Alcedo Folk Band» παρέα με τον Κώστα Θωμαΐδη μας ταξίδεψαν στην Ιταλία με το «Cogli la prima bella». Ο Μίλτος Πασχαλίδης και το «Αγύριστο κεφάλι» του σε στίχους Αλ. Αλκαίου έδωσαν τη σκυτάλη στον Γιώργο Νταλάρα, που ερμήνευσε ένα καινούριο ακυκλοφόρητο τραγούδι, «Πάσχα και Πρωτομαγιά» σε στίχους Ι. Σούση και μουσική Γ. Περού. Πριν το τραγούδι ο Γ. Νταλάρας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το δικό μας επάγγελμα αυτός ο ιός τους κατέστρεψε. Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που δουλεύουν για το τραγούδι και τη μουσική. Θα έπρεπε να τους φροντίσουν με διαφορετικό τρόπο...».

Οι Γιώργος Κιμούλης, Στέλιος Μάινας και Ηλιάνα Μαυρομάτη απήγγειλαν ποιήματα των Μπρεχτ, Αγγουλέ και Ρίτσου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org