Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
Να σταματήσει κάθε ενέργεια εκχώρησης υπηρεσιών σε εργολάβους

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης, λόγω των κυβερνητικών σχεδιασμών για επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου,«οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες Υγείας και τυχόν απόλυσή τους - εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους - θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο».

Μετά από παρεμβάσεις που είχε κάνει ο Σύλλογος, υπήρχε σαφής προφορική δέσμευση του διοικητή του νοσοκομείου για ατομικές συμβάσεις εργασίας του προσωπικού καθαριότητας φύλαξης κ.λπ. Παρόλο που έγιναν ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα για ένα έτος, η φύλαξη οδηγείται σε εργολαβική εταιρεία από τη διοίκηση, η οποία πατά στις σχετικές δυνατότητες που έχει δώσει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας.

Ο Σύλλογος απαιτεί: Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες. Να προσληφθούν άμεσα εργαζόμενοι από τη λίστα που υπάρχει για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στη φύλαξη του νοσοκομείου. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να προσληφθούν επιπλέον μόνιμοι εργαζόμενοι, με επείγουσες διαδικασίες, για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων μονάδων σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση.

Ο Σύλλογος προαναγγέλλει ότι το επόμενο διάστημα, μαζί με άλλα σωματεία, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τα παραπάνω θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ