Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Σε χιλιάδες λαού έφτασε το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Πάνω από 153.000 προβολές για το βίντεο του ΠΑΜΕ, με τα πανοραμικά πλάνα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

Δεκάδες χιλιάδες προβολές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για το βίντεο με το εντυπωσιακό πανοραμικό πλάνο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα
Δεκάδες χιλιάδες προβολές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για το βίντεο με το εντυπωσιακό πανοραμικό πλάνο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα
Ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός μένουν δυνατοί στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και την «επόμενη μέρα» από αυτή, στέκονται όρθιοι απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, έστειλαν η συμβολική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Σύνταγμα, αλλά και οι δεκάδες πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις και γειτονιές όλης της χώρας από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

«Να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!»: Το σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς έφτασε με κάθε τρόπο σε πολύ περισσότερους από όσους, αντικειμενικά μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της επιδημίας, πήραν μέρος στις συμβολικές κινητοποιήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι το βίντεο στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο YouTube με τα πανοραμικά πλάνα από την εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα μέτρησε πάνω από 153.000 προβολές, μεταδόθηκε από ΜΜΕ μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε τις εντυπώσεις, έγινε επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα σε εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους.

Το αγωνιστικό κλίμα τροφοδότησαν επίσης οι δεκάδες πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν σε πόλεις, γειτονιές και συνοικίες. Το υλικό από τις συμβολικές εκδηλώσεις τροφοδότησε αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο λογαριασμό του ΠΑΜΕ στο Twitter, ενώ Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συνόψισαν σε σύντομα βίντεο τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες, απευθύνοντας χαιρετισμό σε όσους συμμετείχαν, αλλά και σε εκείνους που οι συνθήκες της επιδημίας ανάγκασαν να παραμείνουν παρά τη θέλησή τους στο σπίτι τους.

Είδηση και εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου


Μεγάλη ήταν και στο εξωτερικό η απήχηση της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, όπως αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η σχετική είδηση βρέθηκε για πολλή ώρα «ψηλά» στην ειδησεογραφία μεγάλων πρακτορείων και μέσων ενημέρωσης.

Η προετοιμασία της συγκέντρωσης, η πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα των διαδηλωτών αλλά και την ευρηματικότητα των συνθημάτων τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν ακόμα και πάνω στις μάσκες, σχολιάστηκαν από πολλά ειδησεογραφικά μέσα σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, στην Τουρκία.

Φωτογραφικό υλικό και ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση είχαν μέσα όπως το πρακτορείο «Reuters», το «Associated Press», το «Ruptly», το BBC, η «Deutsche Welle», ενώ η ισπανική «El Pais» μετέδωσε απευθείας τη συγκέντρωση μέσα από τη σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...και καούρες(5/5/2020)
Βδομάδα δράσης για την απεργία της Πρωτομαγιάς(22/4/2017)
ΑΤΙΤΛΟ(13/5/2005)
Βροντερό μήνυμα ταξικής πάλης και προοπτικής(2/5/1999)
ΠΑΜΕ αντιπολεμικά!(27/4/1999)
Αγωνιστικό πρωτομαγιάτικο προσκλητήριο(25/4/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org