Σάββατο 2 Μάη 2020 - Κυριακή 3 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Με περηφάνια για την τάξη μας!

Από το πρωί της Παρασκευής 1η Μάη, το κλίμα στις γειτονιές ήταν γιορτινό. Φρόντισαν γι' αυτό οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα μεγάφωνα στα γραφεία ήταν ανοιχτά, καλημερίζοντας τις λαϊκές συνοικίες με εργατικά - λαϊκά τραγούδια και συνθήματα. Οι γειτονιές έτσι κι αλλιώς ήταν στολισμένες, με τις αφίσες και τα πανό του Κόμματος να διαδίδουν το επίκαιρο σύνθημα: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα: Επίκαιρο όσο ποτέ».

Οσο περνούσε η μέρα, τόσο πύκνωναν οι αγωνιστικές και συμβολικές πρωτοβουλίες. Καταθέσεις στεφάνων σε μνημεία που θυμίζουν το μεγαλείο της εργατικής τάξης, λουλούδια σε κεντρικά σημεία, μικρές εκδηλώσεις με τήρηση των μέτρων προστασίας, ήταν μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα. Αλλά και πιο μαχητικές παρεμβάσεις, με μηχανοκίνητες πορείες που πραγματοποίησαν Οργανώσεις του Κόμματος, σηκώνοντας στο πόδι γειτονιές, με εργαζόμενους να χειροκροτούν τα στολισμένα αυτοκίνητα, ακούγοντας τα συνθήματα από τις ντουντούκες.

Τα «χρόνια πολλά» γιατί «σήμερα γιορτάζει η τάξη μας» έδιναν κι έπαιρναν. Με περηφάνια για την πρωτοπόρα εργατική τάξη και τους αγώνες της, για τους παραγωγούς όλου του πλούτου, που και στις μέρες της πανδημίας απέδειξαν ότι χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά. Δεν έλειψαν και πολλές συγκινητικές στιγμές, με κόσμο να επικοινωνεί με τα μέλη του Κόμματος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες αγωνιστικού γιορτασμού. «Ψήλωσα σήμερα βλέποντας τις εικόνες από το Σύνταγμα και τις συνοικίες», είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και μένει στο σπίτι όλες αυτές τις μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ