Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ιδιωτικοποιημένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΤΣΙ ΠΟΥ τα έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση, αν δεν ανακοινώσει μια ιδιωτικοποίηση τη βδομάδα, κάτι θα πάθει. Απλά, τώρα ήταν η σειρά της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία πάει συστημένη.

Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Δρυς υπόσχεται στους αγρότες κυβερνητική πολιτική, που θα λύσει τα προβλήματά τους και θα τους οδηγήσει στους δρόμους του εκσυγχρονισμού της Γεωργίας. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι λέει αλήθεια, με τι θα την ασκήσει, όμως;

ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ μήνες θεσμοθέτησαν οικονομικά την πορνεία, με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τώρα, θέλουν, λέει, αυστηρές ποινές σε όσους εμπλέκονται με κάποιον τρόπο σε κυκλώματα πορνείας. Μήπως είναι λίγο σχιζοφρενικό αυτό;

Γίνεται απόλυτα κατανοητό, φυσικά, αν ξεφύγει κανείς από την κοινωνική πλευρά του θέματος και σκεφθεί με το λογιστικό τρόπο της κυβέρνησης. Απλούστατα, λέει ναι στην πορνεία, αλλά μόνο με ΑΦΜ!

Υποθέτουμε, πάντως, ότι οι φήμες του επικείμενου νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα ικανοποιήσουν και τις ευαισθησίες της κας Μίλερ περί κυκλωμάτων πορνείας. Σύζυγος Αμερικάνου πρεσβευτή και να μην ευαισθητοποιείται σε κοινωνικά προβλήματα; Ε, όχι δεν είναι «σικ»...

Πάντως, φανταστείτε τι έχουν πάθει εκεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη και το κλίμα αστυνομοκρατίας των ΗΠΑ. Μέχρι και η ανιψιά του Αμερικανού πρέσβη να πει κάτι, θα κάνουν νομοσχέδιο. Τέτοια προσήλωση!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ και η ΝΔ με το γκάλοπ της MRB, χαρούμενο και το ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας βρήκε κάποιο λόγο στα στοιχεία για να ευτυχήσει. Οι πρώτοι ότι είναι μπροστά, οι δεύτεροι ότι είναι λιγότερο πίσω.

Τι να γίνει; Οι επικοινωνιολόγοι, βλέπετε, μετά τη δημοσιοποίηση κάθε γκάλοπ, προστάζουν χαμόγελα για να μην καμφθεί το ηθικό των κομμάτων. Το καλό με την υπόθεση είναι πως οι υπόλοιποι μπορούμε να διασκεδάζουμε με αυτήν την επίδειξη αστειότητας.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ