Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ποιος γκρέμισε τους πύργους;

Το τηλέφωνό μου χτύπησε και, σηκώνοντας το ακουστικό, άκουσα από την άλλη άκρη τη φωνή του φίλου μου, του Γιώργου.

«Εχω μια απορία και θέλω τη βοήθειά σου. Εχουν μαζευτεί κουβάρι μέσα στο μυαλό μου πολλά μικρά ερωτηματικά, που, όλα μαζί, μας κάνουν ένα μεγάλο και δυσκολοαπάντητο, για μένα, ερωτηματικό: Ποιος, τελικά, γκρέμισε τους πύργους του Μανχάταν;». «Νομίζω ότι η απάντηση είναι πολύ εύκολη», είπα επίτηδες, για να τον πειράξω. «Τους γκρέμισαν κάποιοι δειλοί και άνανδροι τρομοκράτες του Μπιν Λάντεν (έτσι τους χαρακτήρισε ο "πλανητάρχης"), γι' αυτό και πληρώνουν τώρα το τίμημα. Ολος ο ελεύθερος κόσμος έχει εκστρατεύσει εναντίον τους και τους τιμωρεί, όπως του χρειάζεται». «Δε μου τα λες καλά, σύντροφε», είπε ο Γιώργος, και άρχισε να παραθέτει ένα - ένα τα ερωτηματικά και τους προβληματισμούς του. «Και δε μου λες, γιατί, 18 ολόκληρα λεφτά, μετά το χτύπημα στον πρώτο πύργο, αυτοί που έχουν όλα τα τέλεια ηλεκτρονικά συστήματα δεν έλαβαν τα μέτρα τους και άφησαν να πέσει και το δεύτερο αεροπλάνο στον άλλο πύργο; Και γιατί, από τους 4.000 Εβραίους που δούλευαν, όπως λένε, μέσα στους πύργους, δεν ήταν κανένας τη μέρα εκείνη στη δουλιά του; Τώρα ακούω να λένε οι ίδιοι οι δικοί τους ότι την επίθεση στο Αφγανιστάν την είχαν αποφασίσει το Πεντάγωνο και η ΣΙΑ, δυο μήνες πριν την επίθεση των καμικάζι στους πύργους της Νέας Υόρκης. Αρα...».

Δεν έχεις άδικο, φίλε Γιώργο. Ολες αυτές οι απορίες και τα ερωτηματικά είναι εύλογα. Και δεν τα έχεις μόνον εσύ. Ολος ο κόσμος, με τον κοινό νου που λέμε, καταλαβαίνει ότι κάτι πολύ βρώμικο υπάρχει σε όλη αυτήν την υπόθεση. Η εφιαλτική υποψία ότι οι παρανοϊκοί εγκέφαλοι των επίδοξων κοσμοκρατόρων γνώριζαν για τα σχέδια και για το τρομακτικό χτύπημα των εθελοντών αυτοκτονίας, που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες αθώους και ανύποπτους πολίτες, και όμως, άφησαν επίτηδες την κατάσταση να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε, για να τους έρθει, στη συνέχεια, ως «βούτυρο στο ψωμί τους» και να δικαιολογήσουν αυτόν το βάρβαρο πόλεμο που κήρυξαν εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας, είναι, για κάθε λογικό άνθρωπο, βάσιμη. Μήπως, παλιότερα, εκείνος ο άλλος παρανοϊκός, ο Αδόλφος Χίτλερ, δεν έβαλε ο ίδιος φωτιά στη δική του καγκελαρία, για να ενοχοποιήσει τους κομμουνιστές, και να προωθήσει πιο εύκολα τα κοσμοκρατορικά του σχέδια;

Πάντως, είπα στο φίλο μου, «όποια κι αν είναι η αλήθεια, το γεγονός είναι ότι τα σαρκοβόρα γεράκια του ιμπεριαλισμού, αδίστακτα και ασύδοτα πια, χωρίς κανένα "αντίπαλο δέος" απέναντί τους, έχουν πέσει απάνω μας και προσπαθούν, με τα ατσαλένια ράμφη και τα γαμψά τους νύχια, να κατασπαράξουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το θέμα είναι, εμείς τι θα κάνουμε». «Να σου πω εγώ τι να κάνουμε, αν και εσύ το ξέρεις καλύτερα από μένα. Το θαυμάσιο, βέβαια, το παλιό τραγούδι μας: "Παιδιά σηκωθείτε, να βγούμε στους δρόμους / γυναίκες και άντρες, με όπλα στους ώμους". Να πιάσουμε τα ντουφέκια, αυτό να κάνουμε», είπε ο Γιώργος, με φωνή σταθερή και σίγουρη. «Τα σιδερικά των ιμπεριαλιστών, όσο "έξυπνα" και αν είναι, δεν έχουν ψυχή. Την ψυχή την έχουμε εμείς, οι λαοί όλης της Γης. Και αν το αποφασίσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να τη φέρουμε ανάσκελα τη σάπια αυτοκρατορία τους».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ(2006-07-30 00:00:00.0)
Συστάσεις Σουμ(2004-05-20 00:00:00.0)
Το μήνυμα του Παλαμηδιού(2003-01-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικό περπάτημα(2002-11-07 00:00:00.0)
Ο μαϊντανός(2002-08-17 00:00:00.0)
Ενα καινούριο δηλητήριο...(2002-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ