Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το «ευρωπαϊκό μοντέλο» δε χωρά την αντίσταση

Προετοιμάζονται για τη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο του 2003 στη Θεσσαλονίκη και ήδη τα κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να διαμορφώνουν μέσα από τις δηλώσεις τους το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκουν. Προχτές, συνεργασία με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είχαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, που στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της «Helexpo» - ΔΕΘ που θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της Συνόδου.

Ο κ. Γιαννίτσης εξέφρασε την «ελπίδα» ότι δε θα υπάρξουν «φαινόμενα βίαιων επεισοδίων» και σημείωσε: «Η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να δουν πόση ζημιά έγινε με τέτοιου είδους αντιδράσεις σε άλλες πόλεις που είχαμε. Πρέπει να πω ότι, σε τελευταία ανάλυση, η πορεία του ευρωπαϊκού μοντέλου, ενός μοντέλου που είναι κορυφαίο από πλευράς κοινωνικής και οικονομικών επιδόσεων στον κόσμο, δε δικαιολογεί τέτοιου είδους αντιδράσεις».

Επίσης, πληροφοριακά ανέφερε πως στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν 1.500 μέλη αντιπροσωπειών, 2.000 δημοσιογράφοι και συνολικά περίπου 5.000 άτομα. Ενας αριθμός από 5 έως 7.000 άτομα θα απασχοληθούν πριν, κατά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη θα έχει προσληφθεί ο τεχνικός σύμβουλος και μέχρι τον Ιούλη θα έχει γίνει η επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την πραγματοποίηση της Συνόδου. Σύντομα μάλιστα, στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης θα λειτουργήσει «Γραφείο Προεδρίας» με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης τόνισε ότι ο χώρος της ΔΕΘ θα χωριστεί σε τρεις ζώνες, την κόκκινη (χώρος που θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής, δηλαδή το «Βελλίδειο»), την μπλε (παράπλευρες συναντήσεις) και την κίτρινη (χώροι του Τύπου).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ