Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Στο πλαίσιο της πλατιάς επικοινωνίας της ΚΝΕ με τη νεολαία, ιδιαίτερα τώρα, λίγες μέρες πριν την έναρξη του 8ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, διοργανώνονται σε όλη τη χώρα εκδηλώσεις προς τιμήν του Συνεδρίου, αφιερωμένες στα προβλήματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, αλλά και στην προοπτική των αγώνων του νεολαιίστικου κινήματος, την αξία της πάλης για το σοσιαλισμό.

Μια τέτοια εκδήλωση, με θέμα «Σοσιαλισμός επίκαιρος όσο ποτέ», πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία στο ΤΕΙ της Αθήνας, όπου μίλησε η Ελένη Κατροδαύλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ακολούθησε συζήτηση πάνω σε ερωτήματα και προβληματισμούς των σπουδαστών. Από την εκδήλωση αναδείχτηκε η ανάγκη υπεράσπισης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, ενάντια στην αντιδραστική προπαγάνδα που δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες σπίλωσής του καθώς και η επικαιρότητά του. Η Ε. Κατροδαύλη αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, παρουσιάζοντας στοιχεία και δείκτες της ανάπτυξης προς όφελος του λαού που είχε επιτύχει, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις για λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις προς τιμήν του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες έχουν ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

- Στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι, για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Θα μιλήσει η Μαριάνθη Αλιφεροπούλου, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Το ΝΣ Ηρακλείου Κρήτης και το ΝΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ διοργανώνουν συνεστίαση στο ΤΕΡΙΡΕΜ, στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο και της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή

- Το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 7 μ.μ., με θέμα «Σοσιαλισμός, αναγκαιότητα, επικαιρότητα σήμερα». Θα μιλήσει η Ελένη Κουτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 15/12

- Η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση για τα 83 χρόνια του ΚΚΕ, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου. Θα προβληθεί η ταινία του Π. Βούλγαρη «Τα πέτρινα χρόνια», ενώ θα παρευρεθούν οι αγωνιστές Μπάμπης Γκολέμας και Ελένη Βούλγαρη, για τη ζωή των οποίων γυρίστηκε η ταινία.

- Το ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Σοσιαλισμός, αναγκαιότητα, επικαιρότητα σήμερα». Θα μιλήσει η Λίτσα Ούντρια, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

- Επίσης, το Σαββατοκύριακο, το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει προβολές ταινιών, πολιτικές συζητήσεις, αφιερώματα και εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας.

Κυριακή 16/12

- Το ΣΠ Πειραιά διοργανώνει εκδρομή στα Καλάβρυτα, με περιήγηση στα ιστορικά σημεία τους (αναχώρηση στις 7 π.μ. από το Δημοτικό Θέατρο, συμμετοχή 2.500 δρχ.).

- Το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Οργάνωσης στη Λαμία, με θέμα: «Η δράση της ΚΝΕ στο νεολαιίστικο κίνημα και η ιστορική της προσφορά». Θα μιλήσει ο Τάσος Χρονάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

- Το ΝΣ Ζακύνθου της ΚΝΕ, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της Οργάνωσης, καλεί τους νέους και τις νέες να συζητήσουν για τα δικαιώματα και τους αγώνες της νέας γενιάς και το σοσιαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2005-11-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2005-11-24 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το σοσιαλισμό(2003-01-14 00:00:00.0)
Εκδήλωση με την Αλέκα Παπαρήγα(2002-12-11 00:00:00.0)
Για τα 55 χρόνια της ΕΠΟΝ(1998-02-20 00:00:00.0)
Μεγάλη επετειακή εκδήλωση(1998-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ