Τετάρτη 4 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα παράταση για τις «Γειτονιές του κόσμου»

Copyright: Fanourios Kazakis

Λόγω της εξαιρετικά θερμής ανταπόκρισης των θεατών, το συγκλονιστικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» θα εξακολουθήσει να παρουσιάζεται επί σκηνής, κάθε Τετάρτη στις 20.30, στο θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής» σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, μέχρι την Τετάρτη 1 Απρίλη.

«Οι γειτονιές του κόσμου» γράφτηκαν από το 1949 έως το 1951 κατά τη διάρκεια της εξορίας του ποιητή στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη. Ο Γιάννης Ρίτσος ανασυνθέτει μια ολόκληρη δεκαετία κρίσιμη για την παγκόσμια Ιστορία (1941 - 1951). Η Κατοχή, η Αντίσταση, η Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, ο Εμφύλιος είναι τα θέματα για αυτό το «τραγούδι», όπως το χαρακτηρίζει ο ποιητής. Ενα «τραγούδι» γραμμένο με τη συγκινησιακή φόρτιση της εμπειρίας και τη βαθιά γνώση της Ιστορίας του Ανθρώπου.

Οπως σημειώνει η σκηνοθέτις Νάντια Δαλκυριάδου: «Μια δεκαετία που πέρασε πάνω απ' τον Ανθρωπο, που απέδειξε πόσο βίαιο, χαμερπές και τρομαχτικό είδος μπορεί να είναι, αλλά και πόσο ηρωικό και ανεπανάληπτο, ανίκητο και αθάνατο.

Μια παρέα ανθρώπων μάς "παίρνει" μαζί της σ' αυτήν τη δεκαετία, έρχεται για να μας πει την ιστορία της, όλο φως, ελπίδα και ζωή. Ερχεται να μας γεμίσει ελπίδα για τον Ανθρωπο, έρχεται σήμερα να μας γεμίσει δύναμη».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λάζαρος Βαρτάνης, Στέφανος Παπατρέχας, Ξένια Αλεξίου, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944189698.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ προπώληση μέσω «Viva.gr», 8 ευρώ φοιτητικό, 5 ευρώ ανέργων, Ατέλεια ΣΕΗ - είσοδος δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ