Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέα κινητοποίηση αύριο Παρασκευή για τα ΕΛΤΑ

Τις πρωτοβουλίες του ενάντια στο καθεστώς της «ενοικιαζόμενης» εργασίας και τις απολύσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, διεκδικώντας τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, συνεχίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), με νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας αύριο Παρασκευή 14/2, στις 10.30 π.μ. Η κινητοποίηση θα γίνει την ώρα που στο υπουργείο έχει οριστεί τριμερής συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ.

«Είναι ώρα ξεσηκωμού, κανένας συνάδελφος που λήγει η σύμβασή του τις επόμενες μέρες να μην σκύψει το κεφάλι. Κανένας δεν είναι μόνος του», τονίζει το Συνδικάτο. «Η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα όλων μας», σημειώνει. Καλεί σε κοινό αγώνα συμβασιούχων και μονίμων, καθώς οι απολύσεις αλλά και η «εθελούσια» που σχεδιάζει η διοίκηση θα φέρουν μεγαλύτερη εντατικοποίηση για όλους όσοι θα παραμείνουν στη δουλειά. Το Σωματείο καλεί τους ταχυδρόμους των ΕΛΤΑ, που την Παρασκευή έχουν προκηρύξει απεργία, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

  • Ερώτηση για τις εξελίξεις στα ΕΛΤΑ κατέθεσε το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρθούν μέτρα ώστε: Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί. Να μετακινηθούν στα ΕΛΤΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου οι «ενοικιαζόμενοι» και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, στο έργο και τη μονάδα που δουλεύουν. Να μην κλείσει καμία μονάδα των ΕΛΤΑ και να επαναλειτουργήσουν αυτές που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ