Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Ψήφισμα καταδίκης της δουλειάς τις Κυριακές στο «εκπτωτικό χωριό»

Ψήφισμα καταγγελίας της Υπουργικής Απόφασης με την οποία η κυβέρνηση άναψε «πράσινο φως» στις επιχειρήσεις στο «εκπτωτικό χωριό» να λειτουργούν 32 Κυριακές το έτος υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων - Αρτέμιδας, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την πρόταση καταψήφισαν η δημοτική αρχή και η «Προοδευτική Συμμαχία»,«δηλαδή οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το πρόσχημα - δικαιολογία να περιμένουμε να δούμε πώς βλέπουν αυτήν την εξέλιξη τα σωματεία και οι εργαζόμενοι!», όπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», την ίδια στιγμή, μάλιστα, που μια σειρά από σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής παλεύουν ενάντια στη δουλειά τις Κυριακές. «Μήπως πιστεύουν ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν με εξοντωτικά ωράρια, σπαστά ωράρια, τεράστια εντατικοποίηση, μισά ένσημα, βάζοντας από την τσέπη τους τα έξοδα μεταφοράς, επιθυμούν να δουλεύουν 7ήμερο;», αναρωτιέται η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΕΚ Β. Δωδεκανήσου: Υπόμνημα ενάντια στην παράταση του ωραρίου

Την αντίθεσή του στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, με υπόμνημα προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη. «Σας καλούμε να μη βάλετε πλάτη στο παραπέρα ξεζούμισμα των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων», σημειώνει και ξεκαθαρίζει ότι απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν θα μείνει «με σταυρωμένα χέρια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ