Σάββατο 8 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου

Στην Ελλάδα τα νοσοκομεία αναφοράς (με θάλαμο μόνωσης) που έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων είναι ορισμένα από τα βασικότερα νοσοκομεία: Για την Αττική το «Σωτηρία», με αναπληρωματικό τον «Ευαγγελισμό», το «Αττικόν» με αναπληρωματικό το «Θριάσιο», για τη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ και άλλα για την περιφέρεια.

Ηδη από το πρώτο ύποπτο κρούσμα που χρειάστηκε να διαχειριστεί το ΑΧΕΠΑ, πριν από λίγες μέρες, φάνηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο, καθώς όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να μετακινηθούν νοσηλευτές από τη Νευροχειρουργική κλινική. Αλλά και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» καταγγέλλουν ότι «με επικοινωνιακή πολιτική και κανάλια δεν διορθώνεται το διαχρονικό έγκλημα όλων των κυβερνήσεων» στο σύστημα Υγείας.

Οπως σημειώνει το σωματείο, «το σχέδιο αντιμετώπισης του ιού περιλαμβάνει τη μόνωση των ασθενών στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, αφότου επιβεβαιωθεί το κρούσμα, έχοντας λάβει στο μεταξύ όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του ιού (...) Μπορούν αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν στο "Αττικόν" (αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο), με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τις ελλείψεις υλικών και υποδομών, τις υπερεντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας;».

Σύμφωνα με το σωματείο, με την κατάσταση στο προσωπικό «αρκεί ένας ασθενής ώστε να μπλοκαριστούν για αρκετή ώρα τα Επείγοντα του "κέντρου αναφοράς" "Αττικού". Σε μέρα που δεν έχει γενική εφημερία το νοσοκομείο, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη». Καταγγέλλει επίσης ότι «η μονάδα του νοσοκομείου μας έχει 8 κλίνες κλειστές (λόγω έλλειψης προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού) και δεν καλύπτει τις "τακτικές" ανάγκες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να παραμένουν αρκετοί ασθενείς διασωληνωμένοι στους ορόφους». Επομένως, σε ποια ΜΕΘ θα νοσηλευτούν όσοι νοσήσουν από τον κορονοϊό;

«Δεν μας νοιάζει η βιτρίνα. Μας νοιάζει η σωστά παρεχόμενη δημόσια και δωρεάν Υγεία. Αυτή που αξίζει να έχει ο λαός μας», αναφέρει το σωματείο και καταλήγει: Κάθε σοβαρό σχέδιο περιλαμβάνει το προσωπικό που μπορεί να το εφαρμόσει, τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας και τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές. Κάθε σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας κρίσης της δημόσιας υγείας περνάει μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργίας υποδομών και εξοπλισμού του νοσοκομείου με τα απαραίτητα υλικά, αλλιώς είναι μόνο επικοινωνιακή πολιτική και εκμετάλλευση των εργαζομένων εις βάρος της υγείας των ασθενών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πανδημία σε έξαρση, τα νοσοκομεία στο «κόκκινο»(2022-07-08 00:00:00.0)
Μη σου τύχει να αρρωστήσεις...(2020-11-19 00:00:00.0)
Κίνδυνοι από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας(2020-09-30 00:00:00.0)
«Μαγική εικόνα» η «θωράκιση της χώρας»(2020-02-07 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής «αντιμετώπισης» των ελλείψεων στα νοσοκομεία(2011-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ