Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ολοι σήμερα στις συγκεντρώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση

Μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης μπροστά στην απεργία στις 18 Φλεβάρη

Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει το δρόμο στα επόμενα χτυπήματα, με ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, δίνουν οι σημερινές συγκεντρώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση που οργανώνουν σε όλη τη χώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, μπροστά και στην κρίσιμη μάχη της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 18 Φλεβάρη.

Κόντρα και στη λυσσασμένη αντίδραση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που με χτεσινή ανακοίνωσή της επιτίθεται ξεδιάντροπα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στηρίζει απροκάλυπτα την κυβέρνηση και το νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης... καλώντας σε «εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο» (!), δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν ήδη πάρει απεργιακές αποφάσεις, μαζί με οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων καλούν σε μαζική συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις, δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς και σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά για να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση, για να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού.

Αποφάσεις για απεργιακή απάντηση

Καθημερινές οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές (φωτ. από την Καλλιθέα)
Καθημερινές οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές (φωτ. από την Καλλιθέα)
Ηδη απόφαση για 24ωρη απεργία στις 18 Δεκέμβρη έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ σε απεργία την ίδια μέρα προχωρά και η ΑΔΕΔΥ, με απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι συνεδριάσεις για τη συγκεκριμενοποίηση του απεργιακού σχεδιασμού από μια σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων που είχαν πάρει από το προηγούμενο διάστημα αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πέρα από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΑΔΕΔΥ, αποφάσεις για απεργία έχουν ήδη πάρει:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αγρινίου, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας, Πειραιά και Χανίων.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, καθώς και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης έχουν πάρει ακόμα Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.ά.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ. Να δοθεί απεργιακή απάντηση καλεί και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Από την προχτεσινή πικετοφορία της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω
Από την προχτεσινή πικετοφορία της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω
Απόφαση για συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια καθώς και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή έχουν πάρει τα Συνδικάτα Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) και ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Κάλεσμα συμμετοχής στις σημερινές συγκεντρώσεις και συνολικά στην οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα απευθύνουν η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις σωματείων και φορέων καλώντας σε ξεσηκωμό ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Προχτές, Τρίτη, έγιναν εξορμήσεις στους σταθμούς του Μετρό «Σύνταγμα» και «Αγιος Αντώνιος», ενώ το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω πραγματοποίησε πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ανάλογες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Καλλιθέα σε μαγαζιά, στην αγορά και τις πλατείες. Χτες, Τετάρτη, οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν στους σταθμούς του Μετρό «Αττική» και «Ομόνοια».

Κινητοποίηση από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αττικής

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, απαντώντας στις προκλητικές αξιώσεις των εργοδοτών και στην επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, στις 4.30 μ.μ., συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Συνδικάτο έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία (4 μ.μ. έως 8 μ.μ.).

Παράλληλα, η κοινή δράση του κλαδικού Σωματείου και των Συλλόγων της ΟΓΕ συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, με περιοδεία στο ξενοδοχείο «Hilton».

Συσκέψεις και συνελεύσεις

-- Οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, Δικηγόρων και Γιατρών καλούν σε σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4 Σύνταγμα), για τον αγωνιστικό συντονισμό της δράσης τους και για τη διαμόρφωση πλαισίου πάλης για το Ασφαλιστικό.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» καλεί σήμερα, Πέμπτη, σε Γενική Συνέλευση στη 1 μ.μ.

-- Στην Κέρκυρα τα σωματεία στον Επισιτισμό - Τουρισμό καλούν σε σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη, στις 5 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας διοργανώνει αύριο, Παρασκευή, την ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας καλεί το Σάββατο 8/2 σε Γενική Συνέλευση στις 9 π.μ.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κοζάνης καλεί σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 8/2 στις 6 μ.μ. στην έδρα του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, την Κυριακή 9/2, στις 10 π.μ.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9/2, στις 5 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (1ος όροφος).

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί την Κυριακή 9/2 στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (Φριζή 10, Χαλκίδα) σε Γενική Συνέλευση.

-- Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 12/2 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την προετοιμασία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται η μάχη ενάντια στην εξοντωτική ακρίβεια, στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή(2022-03-18 00:00:00.0)
Στις 6 Μάη η πρώτη απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα!(2021-04-24 00:00:00.0)
Αποφάσεις για απεργία(2020-01-29 00:00:00.0)
Νέες πρωτοβουλίες με αιχμή το Ασφαλιστικό(2016-02-20 00:00:00.0)
Απεργιακός συναγερμός σε όλη τη χώρα(2010-04-14 00:00:00.0)
Το κάλεσμα φτάνει παντού(2002-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ