Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου στην Αθήνα

Από το συνέδριο της UITBB στην Αθήνα
Από το συνέδριο της UITBB στην Αθήνα
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Οικοδόμων (UITBB), που φιλοξενήθηκαν την Παρασκευή 31/1 και το Σάββατο 1/2 από την Ομοσπονδία Οικοδόμων στην Αθήνα.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος 22 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 20 χώρες, ενώ αρκετές που λόγω δυσκολιών δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα, επιβεβαιώνοντας τη θέση τους στις γραμμές της UITBB.

Χαιρετισμούς στο Συνέδριο απηύθυναν ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Γιώργος Μαυρίκος, και εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Νίκος Παπαγεωργίου.

Στην παρέμβασή του ο Γ. Μαυρίκος επισήμανε τη συμβολή της UITBB στο δυνάμωμα της ταξικής γραμμής στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα και στην ενίσχυση της ΠΣΟ. Υπογράμμισε την ανάγκη το Συνέδριο να τροφοδοτήσει τις οργανώσεις των οικοδόμων με αποφάσεις που θα ενισχύουν τους αγώνες απέναντι στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Ο Ν. Παπαγεωργίου μετέφερε στους αντιπροσώπους την πείρα των αγώνων του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, ανέδειξε το ρόλο των κυβερνήσεων και του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που βρίσκονται στο πλευρό του κεφαλαίου.

Ο Γιάννης Τασιούλας, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Οικοδόμων, που συμμετέχει στην Εκτελεστική Γραμματεία της UITBB, στάθηκε στον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Αναφέρθηκε στο ρόλο των κυβερνήσεων που αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστερές» και «προοδευτικές», με σκοπό να αποπροσανατολίζουν την εργατική τάξη από την ιστορική της αποστολή, να λανσάρουν στους εργάτες τη θεωρία περί «εξανθρωπισμού του καπιταλισμού».

Μετέφερε την πείρα των αγώνων της Ομοσπονδίας και των οικοδομικών σωματείων, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ενότητας της εργατικής τάξης, που απασχόλησε τις εργασίες, τόνισε ότι η ενότητα έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο, που συνδέεται με τον αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο και την εξουσία του, την πάλη για την απόκρουση της επίθεσης και τη διεκδίκηση στόχων για την ανακούφιση της ζωής των εργαζομένων, την ενίσχυση της προοπτικής ενός κόσμου χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και Εκτελεστικής Γραμματείας, στην οποία επανεκλέχτηκε η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αποτελούνται από τις οργανώσεις Κύπρου (Συντεχνία Οικοδόμων - ΠΕΟ), Ουρουγουάης (SUNCA), Πορτογαλίας (FEVICCOM), Ινδίας (CWFI), Γκαμπόν (CSG), Περού (FTCCP).

Γενικός γραμματέας της UITBB επανεκλέχτηκε ο Μιχάλης Παπανικολάου από την Κύπρο.

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της ΠΣΟ

Εκδήλωση - συζήτηση μπροστά στα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 31/1 το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας του κλάδου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Μαυρίκος, γγ της ΠΣΟ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο διεθνές κίνημα και ενημέρωσε για τον αγωνιστικό προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος, με δράσεις στη Ρώμη τον Ιούνη και στο Λονδίνο το Δεκέμβρη.

Αντιπροσωπείες από το Λίβανο και την Παλαιστίνη παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση, ενώ την ομιλία έκανε ο Μπάμπης Βορτελίνος, αντιπρόεδρος της Κλαδικής των Δημόσιων Υπηρεσιών της ΠΣΟ, με ευθύνη τη δουλειά στην περιοχή της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ