Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΚΑ
Να εξασφαλίσουμε Συνέδριο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων και την ενίσχυση των Συνδικάτων

Κάλεσμα στους αντιπροσώπους μπροστά στο 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Κάλεσμα στους αντιπροσώπους μπροστά στο 31ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Φλεβάρη, στο ΣΕΦ (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη), απευθύνει η ΔΑΣ ΕΚΑ.

«Κανείς αντιπρόσωπος να μη λείψει από τις εργασίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου. Με τη συμμετοχή μας να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνει ένα γνήσιο εργατικό Συνέδριο που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, για εργασία με σύγχρονα δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Που θα ασχοληθεί με την ενίσχυση των Συνδικάτων, αντιπαλεύοντας την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑ, την περασμένη Τρίτη, «αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός των παρατάξεων της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ» για το είδος του συνεδρίου που επιδιώκουν να κάνουν. «Τις διαδικασίες fast track που ψήφισαν σε προηγούμενη συνεδρίαση», με σκοπό να μην αφήσουν χώρο για συζήτηση και αποφάσεις, «ήρθε να συμπληρώσει η προσπάθεια να επιβάλουν τους εργοδότες μέσα στο εργατικό συνέδριο και να πετάξουν έξω εργαζόμενους και μάλιστα μετανάστες», αναφέρει.

«Με μια στημένη προβοκάτσια, που ενορχηστρωτής ήταν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, επιδίωξαν να κόψουν αντιπρόσωπους από το σωματείο Ιματισμού - Δέρματος, ένα κλαδικό σωματείο που έχει μια τεράστια συμβολή στην οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου και ιδιαίτερα των μεταναστών που δουλεύουν με τις πιο απάνθρωπες συνθήκες, με όρους σύγχρονης σκλαβιάς σε ανήλιαγα υπόγεια και άθλια πατάρια πολυκατοικιών», καταγγέλλει η ΔΑΣ. Στην προσπάθεια αυτή, παρουσίασαν φωτογραφίες πολυκατοικιών και άλλων χώρων, ισχυριζόμενοι ότι σε αυτούς δεν λειτουργούν φασονατζίδικα, χωρίς φυσικά να κάνουν τον κόπο να ψάξουν τι υπάρχει πίσω από τους τοίχους που φωτογράφισαν. «Σε μια γειτονιά στον Κολωνό, στα Πατήσια, στη Νέα Ιωνία, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, οι κάτοικοι ξέρουν πού βρίσκονται αυτά τα εργασιακά γκέτο. Η ηγετική ομάδα στο ΕΚΑ τα αγνοεί και προφανώς δεν ενδιαφέρεται να μάθει», σχολιάζει η ΔΑΣ και προσθέτει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «να στήσει έναν προπαγανδιστικό αντιπερισπασμό, με στόχο να χτυπήσει ένα πραγματικό, ταξικό συνδικάτο».

Την ίδια στιγμή που προσπάθησαν να αποκλείσουν εργαζόμενους στα φασονατζίδικα, «οι παρατάξεις ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ψήφιζαν να πάρουν κάρτα αντιπροσώπου οι εργοδοτικοί μηχανισμοί, τα σωματεία σφραγίδες του "πανελλήνιου συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων" και του "κλαδικού σωματείου στα Σούπερ Μάρκετ" που δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους». Οπως υπενθυμίζει η ΔΑΣ, τα συγκεκριμένα μορφώματα δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τα προβλήματα των εργαζομένων, ενώ στελέχη τους είναι «διάφοροι "συνεργάτες" του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων όπως η διευθύντρια στο "MY MARKET" που έλεγε στους υπαλλήλους της να "χαμογελούν για 300 ευρώ"». Στην ίδια κατεύθυνση, επιδίωξαν αλλά απέτυχαν να δώσουν κάρτες αντιπροσώπων στο «σωματείο στις ασφαλιστικές εταιρείες», το οποίο έχει στις γραμμές του δυο μέλη Διοίκησης Τράπεζας, τον πρόεδρο της εργοδοτικής ένωσης μεσιτών, τον πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και «καμιά εκατοστή ακόμα εργοδότες».

«Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους που προβληματίζονται, που αγωνιούν για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και για την απάντηση που πρέπει να δώσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, να απορρίψουν αυτούς τους σχεδιασμούς», υπογραμμίζει η ΔΑΣ και καταλήγει: «Να μην επιτρέψουν την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στο Συνέδριο του ΕΚΑ. Να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να στηρίξουν τη ΔΑΣ που παλεύει για την αναζωογόνηση και την ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Για συνδικάτα εργατών κι όχι των εργοδοτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ενίσχυση της ΔΑΣ παρακαταθήκη στον αγώνα για συνδικάτα εργατών με ζωντανές συλλογικές διαδικασίες(2020-02-22 00:00:00.0)
Προσπάθεια νοθείας στο Συνέδριο του ΕΚΑ με ενορχηστρωτή τη ΔΑΚΕ(2020-02-04 00:00:00.0)
Μάχη για τον προσανατολισμό του κινήματος που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι(2020-02-01 00:00:00.0)
Εκτός συνεδρίου του ΕΚΑ χρυσαυγίτικο σωματείο(2016-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ