Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συνεχίζεται η πλατιά εξόρμηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις

Εξόρμηση στο Πορθμείο Περάματος
Εξόρμηση στο Πορθμείο Περάματος
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και μαζικές εξορμήσεις, ακόμα και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για να φτάσει πλατιά το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα σημερινά συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, χτες η ΤΟ Κατασκευών Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκεντρώσεις στα μεγάλα εργοτάξια του πρώην «Παπαστράτου» και της επέκτασης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», όπου μίλησαν αντίστοιχα ο Κώστας Ζιώγας και ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλη της ΚΕ του Κόμματος. Συζητώντας με τους εργάτες, τους κάλεσαν να παλέψουν ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που μπλέκει το λαό και τη χώρα βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συγκρούσεις. Επίσης τους ενημέρωσαν για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το απεργιακό μέτωπο ενάντια στο νέο νόμο.

Στο μεταξύ συνεχίστηκε και χτες η προπαγάνδιση με συνθήματα και αφισοκολλήσεις, σε γειτονιές και έξω από χώρους δουλειάς. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οχι στην εμπλοκή στα Στενά του Ορμούζ», «Κανένας φαντάρος στη Λιβύη» είναι μερικά από τα συνθήματα με τα οποία «κοκκίνισαν» περιοχές όπως η Καλλιθέα, ο Αγιος Δημήτριος, το κέντρο της Αθήνας κ.ά.

Εξόρμηση της ΚΝΕ σε πανεπιστήμιο της Αθήνας
Εξόρμηση της ΚΝΕ σε πανεπιστήμιο της Αθήνας
Τις επόμενες μέρες συνεχίζονται οι συσκέψεις με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 12 μ., η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 8 μ.μ., στην Ηγουμενίτσα (Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον»), θα μιλήσει ο Δημήτρης Πιτσάβας, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 5 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., σε σύσκεψη στο 2ο ΚΑΠΗ Ανω Λιοσίων (Δροσούπολη, Δελφών 23) θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 7 Φλεβάρη:

-- Σε σύσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ στον Ασπρόπυργο (Μάρκου Μπότσαρη 2) θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης.

-- Στις 7 μ.μ, στον Κόκκινο Μύλο (εστιατόριο «Φαγουριό», Φιλαδελφείας 312), θα μιλήσει ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ.


Στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου»
Στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου»

Στο εργοτάξιο του αεροδρομίου
Στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

Από τη μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Από τη μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ