Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα απέναντι στην «απολιγνιτοποίηση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα στις 23/1 σύσκεψη για τον συντονισμό του αγώνα ενάντια στα σχέδια για την «απολιγνιτοποίηση» και για τη διεκδίκηση φτηνής θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος για το λαό.

Το μέτωπο που συγκροτούν τα ταξικά εργατικά σωματεία μαζί με μαζικούς φορείς επαγγελματιών και αγροτών κ.ά., με συλλόγους και το λαό της περιοχής που έρχεται αντιμέτωπος με τις οδυνηρές συνέπειες του σχεδιασμού κλεισίματος μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και ορυχείων λιγνίτη, διευρύνεται, φτάνοντας πλέον τα 28 σωματεία και φορείς.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων οι επικείμενες συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής από την πολιτική «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, όπως και ο ρόλος κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης στην προώθησή της.

Στο επίκεντρο τέθηκε ο προγραμματισμός αγωνιστικών δράσεων, ενώ επίσης συστάθηκε συντονιστική επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, για τη συνέχιση της ενημέρωσης των εργαζομένων όπως και τη συνέχιση των επαφών με όλο και περισσότερους μαζικούς φορείς του κινήματος.

Ακόμα αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις, με πρώτο σταθμό την 1η Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ενέργεια, καθώς και κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.

Ακόμα, συμφωνήθηκε πως για όλους αποτελεί κοινό μέτωπο η πάλη ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και η κοινή πάλη με τους βιοπαλαιστές αγρότες που πραγματοποιούν νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Αγώνας ενάντια στην πολιτική που ετοιμάζει την καταστροφή μας

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Σταύρος Μωυσιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ) Δυτ. Μακεδονίας. Αρχικά αναφέρθηκε στο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αντιτείνεται στην προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα, τονίζοντας πως στηρίζει έμπρακτα την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναφορικά με τη σημασία της ενημέρωσης του λαού της περιοχής, τόνισε πως «είναι μια προσπάθεια που θα πρέπει να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. (...) Απέναντί μας η ΕΕ, μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι ρίχνουν δισεκατομμύρια μέσα από κυβερνήσεις, ΜΚΟ για να πείσουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική (...). Δεν πρέπει αυτό να το υποτιμάμε, αλλά να καταλάβουμε το πόσο δύσκολη δουλειά έχουμε να κάνουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ