Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σχέδιο - βόμβα για όλη τη Μεσόγειο

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε ανακοίνωσή του καταδικάζει το σχέδιο που παρουσίασαν οι ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό και σημειώνει: «Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ - Ισραήλ επιδιώκουν με αυτό το σχέδιο να βάλουν ταφόπλακα στον αγώνα του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, διαμορφώνοντας τετελεσμένα με την υπόσχεση ενός παλαιστινιακού "κράτους" - καρικατούρα.

Με το σχέδιο αυτό ΗΠΑ - Ισραήλ νομιμοποιούν την παράνομη κατοχή της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ. Ανοίγει ο δρόμος για νέες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Ταυτόχρονα, πετάνε στον κάλαθο της Ιστορίας τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο. Δημιουργούν τεράστιο και επικίνδυνο προηγούμενο για άλλα διεθνή ζητήματα, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου όπου υπάρχει παράνομη κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία αλλά και αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο. Με αυτήν την κίνηση ΗΠΑ - Ισραήλ νομιμοποιούν το "δίκαιο" των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων, του ρατσιστικού ισραηλινού απαρτχάιντ. Νομιμοποιούνται η καταπίεση και η σφαγή ενός ολόκληρου λαού.

Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν τις επικίνδυνες αυταπάτες που συστηματικά καλλιεργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είτε περί "διαβολικά καλών" του ΣΥΡΙΖΑ είτε περί "πόλου σταθερότητας" της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι η Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, που από κοινού ετοίμασαν και συμφώνησαν, είναι κομμάτι των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στο σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Αμεση υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει η πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και κάθε είδους συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ...

ΟΧΙ στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ