Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων

Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων
Από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων
Με τον δήμαρχο Χανίων Π. Σημαντηράκη συναντήθηκε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης πολυμελές κλιμάκιο του Κόμματος, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής παρών ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ε. Δαμιανάκης.

Ο δήμαρχος Χανίων ανέπτυξε στον Δ. Κουτσούμπα μια σειρά σημαντικά προβλήματα του δήμου, που συνοπτικά αφορούν αρμοδιότητες δίχως πόρους, υποστελέχωση, γραφειοκρατικά εμπόδια κ.ά. Παράλληλα προσέφερε στον ΓΓ της ΚΕ δύο λευκώματα για την πόλη, ενώ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σίγουροι ότι η θέση του ΚΚΕ και η πίεση προς την κεντρική εξουσία θα βοηθήσει στις όποιες διεκδικήσεις έχουμε θέσει από κοινού για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα σημαντικά θέματα».

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα επισήμανε κατά τη διάρκειά της:

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, κατά τη διάρκεια αυτής της διήμερης επίσκεψής μας εδώ στα Χανιά, στην Κρήτη. Ανταλλάξαμε απόψεις για τα ζητήματα που έχουν να επιλύσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος για το καλό της πόλης.

Και βεβαίως θέσαμε εκ μέρους του ΚΚΕ μια σειρά προβληματισμούς και ζητήματα γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο. Ενα από τα κεντρικά ζητήματα αυτή την περίοδο, για παράδειγμα, όπως σε όλη τη χώρα και εδώ ακόμα περισσότερο, είναι τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, την αντισεισμική προστασία, τη δασοπροστασία. Είναι ζητήματα δηλαδή που άπτονται της ζωής, της επιβίωσης και της προστασίας της περιουσίας των συνανθρώπων μας και εδώ, στον τόπο με τις συνεχείς πλημμύρες και με την έλλειψη - κυρίως - έργων υποδομής τα οποία χρειάζονται.

Ταυτόχρονα θέσαμε τα ζητήματα της αναγκαιότητας της σχολικής στέγης, τα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας, που με τις αρμοδιότητες που χορηγεί συνεχώς, όπως ξέρετε, το κράτος, η κεντρική εξουσία προς την Τοπική Διοίκηση, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και την κρατική χρηματοδότηση, επιτείνουν το πρόβλημα και τα αδιέξοδα σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς για τη ζωή του λαού και εδώ στην περιοχή, όπως είναι η Υγεία, όπως είναι η Παιδεία των παιδιών μας.

Θέσαμε επίσης το ζήτημα της ανάγκης στελέχωσης των υπηρεσιών σε μια σειρά τομείς, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι διαδικασίες και να εξυπηρετούνται οι πολίτες, αλλά αυτό χρειάζεται πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με σταθερή δουλειά και σε πάρα πολλές ειδικότητες.

Και τέλος, αλλά όχι τελευταίο σε σπουδαιότητα κατά την άποψή μας, είναι η αξιοποίηση του ιστορικού χώρου του Ιτζεδίν, που δεν έχει μόνο ιστορική αλλά και τεράστια πολιτιστική, αρχιτεκτονική σημασία. Υπόκειται στη φθορά του χρόνου και πρέπει να γίνουν έργα αποκατάστασης, πρέπει να φύγει από το υπερταμείο, πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και θα πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη στοιχείο επίσκεψης, ξενάγησης, ανάπτυξης της ιστορικής γνώσης, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της ίδιας της ιστορίας του τόπου από τις νέες γενιές. Κι αυτό θα διευκολύνει και την τοπική οικονομία εδώ της περιοχής αλλά και κυρίως θα δίνει γνώση, θα δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε στο μέλλον. Γιατί λαός χωρίς το ιστορικό του παρελθόν, χωρίς τη μεγάλη, την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά, δεν μπορεί να πάει για πολύ και μακριά μπροστά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ