Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλία για βοήθεια από τους οικοδόμους της Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης στον λαό της Αλβανίας ανακοινώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και εργαζομένων στα δομικά υλικά και τις κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης. Καθημερινά στο χώρο του Συνδικάτου (Σουρή Γ. 2) από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ θα συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, τα οποία θα αποσταλούν στους πληγέντες της γειτονικής χώρας.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στους μετανάστες από την Αλβανία, που δουλεύουν στη χώρα μας και έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους τόσο οι ίδιοι όσο και συγγενικά τους πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μετράμε με τον ίδιο μόχθο και άγχος το μεροκάματο στα ίδια έργα, έχουμε βιώσει και στην Ελλάδα παρόμοιες καταστάσεις και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις ασχολούνται μόνο στα λόγια με το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης, όπως και με τα άλλα λαϊκά προβλήματα. Τέτοιες καταστροφές είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής η οποία δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η προστασία της ζωής του λαού, αλλά μόνο τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών που λυμαίνονται τον κλάδο των κατασκευών.

Επιβάλλεται, άμεσα, τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες που οι λαοί έρχονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές, να δυναμώσει ο αγώνας ώστε στο επίκεντρο να μπουν οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Να δυναμώσει ο αγώνας και να απαιτηθούν μέτρα έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες από τις συνέπειες τέτοιων καταστροφών και να διασφαλιστεί η άμεση έμπρακτη στήριξη των πληγέντων με την ευθύνη του κράτους.

Απέναντι και κόντρα σε αυτές τις πολιτικές της εργοδοσίας και της ΕΕ, που όταν δεν μας εκμεταλλεύονται στο χώρο της δουλειάς, μας αφήνουν αθωράκιστους σε τέτοιους κινδύνους, εμείς προτάσσουμε την εργατική αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς».

Εξάλλου, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ιδιωτικές κλινικές της πόλης θα περιθάλψουν τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία. Ο αριθμός των τραυματιών καθώς και ο τρόπος μεταφοράς τους θα εξαρτηθούν από τη δυνατότητα της κάθε κλινικής να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα υπάρξουν και θα γίνει σε απευθείας συνεννόηση του αλβανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη με τους διευθυντές των συγκεκριμένων κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ