Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όπλο τη θέση του Κόμματος

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης τοποθετήθηκε, από το ΚΚΕ, ο Νίκος Καλούτσης, μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ και γραμματέας της Αχτίδας ΑΕΙ-ΤΕΙ-Ερευνας, που ξεκίνησε λέγοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι, γνωρίζοντας τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας». Στην τοποθέτησή του στάθηκε ιδιαίτερα στο στόχο της συσπείρωσης δυνάμεων στην υπόθεση του Μετώπου, μέσα από τα επιμέρους μέτωπα που παλεύει η Οργάνωση στο πλάι του εργαζόμενου λαού, και στην ιδεολογικοπολιτική θωράκιση της Οργάνωσης γι' αυτό το σκοπό.

Οπλο σ' αυτή τη δράση, τόνισε ο Ν. Καλούτσης, είναι η θέση του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που αποτελεί πνοή στην καθημερινή δράση των νέων κομμουνιστών στα πανεπιστήμια, βοηθάει στη σύνδεση του φοιτητικού με το εργατικό-λαϊκό κίνημα και, παράλληλα, είναι συνδετικός κρίκος όλων των επιμέρους μετώπων. Ο Ν. Καλούτσης αναφέρθηκε ακόμα στις μορφές, στο πλάτος των συσπειρώσεων και στην πολυμορφία στη δράση της Οργάνωσης.

Στη Συνδιάσκεψη παρενέβη, επίσης, η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας, τονίζοντας την ανάγκη ιδεολογικοπολιτικής ενίσχυσης, ώστε «να μπορούμε να λειτουργούμε ως κομμουνιστές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη σταθερού προσανατολισμού στην ανάπτυξη του μαζικού κινήματος.

Πατώντας στη συζήτηση που έγινε, μίλησε ακόμα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, ενισχύοντας τον πλούσιο προβληματισμό που αναπτύχθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ