Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τοκογλυφία με... πατέντα

Σε... γενναία μείωση στα επιτόκια των πιστωτικών της καρτών προχωρά από την 1η Δεκέμβρη η πολυεθνική τράπεζα CITIBANK στην Ελλάδα, γράφτηκε σε διάφορες εφημερίδες. Συγκεκριμένα, τα επιτόκια των καρτών της CITIBANK μειώνονται κατά περίπου 1 μονάδα, από 17,87% σε 16,80%. Αν στο 16,8% προστεθεί και η εισφορά 0,6% (του νόμου 128), τότε το επιτόκιο φτάνει στο 17,4%.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, η CITIBANK όπως και όλες οι άλλες τράπεζες (ελληνικές και ξένες, κρατικές ή ιδιωτικές), που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ πληρώνουν για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου επιτόκια που κινούνται μεταξύ 0% και 2% - άντε 3% στην καλύτερη των περιπτώσεων - απαιτούν επιτόκια για τις πιστωτικές κάρτες που ξεπερνούν το 15% και στην περίπτωση της CITIBANK φτάνουν το 17,4%. Επιτόκια, δηλαδή, που είναι από πέντε μέχρι και δεκαεφτά φορές μεγαλύτερα από τα επιτόκια καταθέσεων και πολλαπλάσια του επίσημου πληθωρισμού.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα περί γενναίας μείωσης. Οι τραπεζίτες είναι οι μεγαλύτεροι και πιο αδίστακτοι τοκογλύφοι και λεηλατούν - με τη βοήθεια των κυβερνώντων- τα πλατιά λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ