Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα τιμάται ο Γοργοπόταμος

Η ΠΕΑΕΑ και οι άλλες ΕΑΜογενείς οργανώσεις, με εκδήλωση στον τόπο της ανατίναξης της Γέφυρας από τους αντάρτες, τιμούν την επέτειο

Ο Αρης Βελουχιώτης
Ο Αρης Βελουχιώτης
Σήμερα, στις 11 το πρωί, στο Γοργοπόταμο, γιορτάζεται αγωνιστικά η 59η επέτειος του σημαντικότερου σαμποτάζ, που έγινε από τον ΕΛΑΣ στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Ελλάδα, της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Παρόντες στην τιμητική αυτή εκδήλωση - που διοργανώνουν η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες μ' αυτήν ΕΑΜογενείς Αντιστασιακές Ενώσεις - οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι της Αντίστασης, οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά, για να γιορτάσουν μαζικά, αγωνιστικά, τη μεγάλη επέτειο.

Σύμβολο διαχρονικό της Αντίστασης του ελληνικού λαού κατά των κατακτητών, των ιμπεριαλιστών, για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή, σήμερα ο γιορτασμός του Γοργοπόταμου γίνεται ακόμα πιο επίκαιρος καθώς η πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστών επιτίθεται σε λαούς και κράτη, στα όποια δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις των λαών. Αλλά είναι επίκαιρος και γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στον πόλεμο, ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ο οποίος καλείται να πληρώσει την υποτέλεια της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Κι ακριβώς γι' αυτό το λόγο γίνεται πιο επίκαιρη η ανάγκη για παλλαϊκή αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή και για την υπεράσπιση και διεκδίκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Και οι αντιστασιακοί, που συνεχίζουν τον αγώνα των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, διατρανώνουν σήμερα μαζί με όλο το λαό μπροστά στο Γοργοπόταμο αυτή την απόφασή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ