Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δραστηριότητα Αγροτικών Συλλόγων

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα εντείνουν τη δραστηριότητά τους σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

  • Σήμερα Τετάρτη, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που πραγματοποιεί το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Αστερουσίων και Καζαντζάκη και οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου και Τυμπακίου διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στις Αρχάνες, στις 7 μ.μ. με θέμα «Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και η οργάνωση της πάλης τους». Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
  • Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» παράλληλα με άλλες δράσεις ενημέρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής για τα τρέχοντα προβλήματα, όπως η αύξηση των δημοτικών τελών και η μεταβίβαση της άρδευσης στην τοπική ΔΕΥΑ με χρέωση 25 ευρώ ανά στρέμμα, οι χαμηλές και «ανοιχτές» τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι περικοπές στις ενισχύσεις, προχωρά σε συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια όπου δικάζονται αγρότες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις προηγούμενων ετών. Ο σύλλογος καλεί σε συμμετοχή στις μέρες των «αγροτοδικείων», αρχής γενομένης αύριο Πέμπτη, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια Αιγίου, όπου θα δικαστούν αγρότες για τη συμμετοχή τους στα μπλόκα του 2016.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας πραγματοποιεί ανοιχτή σύσκεψη με στόχο την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων και την οργάνωση της δράσης για το επόμενο διάστημα, την Παρασκευή 15/11, στις 6 π.μ., στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org