Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ρόδου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ρόδου πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή κάτοικοι και φορείς του νησιού, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, ενάντια στις σοβαρές ελλείψεις σε δημόσιες δομές Υγείας στην περιοχή. Την κινητοποίηση στήριξαν και συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ. Επίσης συμμετείχαν οι πρόεδροι των χωριών της Νότιας Ρόδου και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία των παραπάνω φορέων με τη διοίκηση του Νοσοκομείου αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου λόγω της λήξης των συμβάσεων του προσωπικού τα περιστατικά που χρήζουν ΜΕΘ μεταφέρονται στην Κρήτη, με τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν στην ανάγκη να δυναμώσουν ο αγώνας και η πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε σε πρώτη φάση να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, στα Κέντρα Υγείας Εμπωνας και Αρχαγγέλου και στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

«Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα, στο νησί της Ρόδου, όπου παράγεται τόσος πλούτος, οι δομές δημόσιας Υγείας να βρίσκονται σε διάλυση και να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Ως Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, σε συντονισμό με όλους τους φορείς, συλλόγους και σωματεία που έχουν αντίστοιχα αιτήματα και διεκδικήσεις», διαμηνύει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ