Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά

Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου
Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου
Να μη γίνει καμία απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, απαίτησαν με τη χτεσινή κινητοποίησή τους στην Αθήνα εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Πρόνοιας στην Αττική.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπρόσωπο του υπουργείου, απέσπασαν προφορική δέσμευση ότι μέσα στον Οκτώβρη, κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, θα ανακοινωθεί παράταση για τους 4.000 συμβασιούχους που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ, χωρίς να διευκρινιστεί αν η παράταση θα είναι για ένα ή δύο χρόνια. Για τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.

Μετά τη συνάντηση ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σημείωσε ότι αυτό είναι μια θετική δέσμευση, ξεκαθαρίζοντας βέβαια αμέσως: «Παραμένουμε σε επιφυλακή και ο αγώνας συνεχίζεται για τους υπόλοιπους 11.000 εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στη συγκέντρωση, η Ειρήνη, καθαρίστρια στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διάβασε αγωνιστικούς στίχους που έχει γράψει η ίδια, καλώντας τους συναδέλφους της, είτε φοράνε μπλε είτε άσπρη είτε πράσινη ποδιά, να συνεχίσουν χωρίς φόβο τον αγώνα τους.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Ο Ηλ. Σιώρας σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή αντιμέτωποι με την ανεργία είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αντικαθίστανται από άλλους συμβασιούχους που σύντομα θα τους ακολουθήσουν κι αυτοί στην ανεργία. Ανέφερε ότι συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις επικουρικών γιατρών, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων.

Χαιρέτισαν, επίσης, η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΑΤ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν», ο Χρήστος Κόνιαρης, εκ μέρους των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και εκπρόσωπος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ασκληπιείο».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ο οποίος απέρριψε το αίτημα για μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και υπερασπίστηκε την εγκύκλιο του υπουργείου για τις βοηθητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την οποία τα νοσοκομεία θα επιλέγουν εργολάβο ή ατομικές συμβάσεις, ανάλογα με το... δημοσιονομικό «συμφέρον».

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 23 Οκτώβρη στην πανυγειονομική στάση εργασίας, με προσυγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις 9.30 π.μ.

Κινητοποίηση και στο Αγρίνιο

Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε καθαριότητα και φύλαξη στο πλαίσιο της δίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ΣΕΝΑ).

Στο πλευρό τους βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν η Κατερίνα Λιόντου, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων σε καθαριότητα και φύλαξη, η Χαρά Αραπογιάννη, εκ μέρους του επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών, ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ, Β. Καραγεώργος, ο Μάκης Αραβανής, εκ μέρους της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, και ο Δημήτρης Δήμας, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org