Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για τους συμβασιούχους δασεργάτες

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την επικείμενη λήξη των συμβάσεων των δασεργατών που δουλεύουν μέσω της «κοινωφελούς εργασίας», οργανώνει σήμερα Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, στις 12 το μεσημέρι.

«Οι συμβάσεις 5.066 δασεργατών συμβασιούχων των "κοινωφελών" προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα λήγουν το επόμενο διάστημα, χωρίς να υπάρχει επίσημη θέση της κυβέρνησης για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

Απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση, «καθώς η πυροπροστασία είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης», και καλεί τους δασεργάτες από τα δασαρχεία της Αττικής να διεκδικήσουν «την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Πρόγραμμα πρωτοβουλιών στην Κεφαλονιά

Σύσκεψη με τη συμμετοχή συμβασιούχων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τη Δασοπροστασία, τους δήμους, τα Νοσοκομεία και αναπληρωτών εκπαιδευτικών έγινε τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ.

«Κάνουμε υπόθεση όλων το αίτημα για μόνιμη - σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις», τονίζει το Νομαρχιακό Τμήμα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε: Να συσταθεί επιτροπή με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους χώρους. Να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπηρεσίες με αίτημα την ανανέωση όλων των συμβάσεων. Να δοθεί συνέντευξη Τύπου από το Νομαρχιακό Τμήμα και την επιτροπή των συμβασιούχων την Πέμπτη 24/10, στην αίθουσα συνεδρίων του Νοσοκομείου στο Αργοστόλι.

«Μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 4 εργαζόμενοι από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (ΓΝΚ) που είχαν σύμβαση μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 7 εργαζόμενοι στους δήμους. Τέλος Οκτώβρη απολύονται οι υπόλοιποι στους δήμους και στην Περιφέρεια, τέλη Γενάρη στη Δασοπροστασία και τέλη Φλεβάρη στα νοσοκομεία», σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν συμβιβάζονται «με την ελαστική εργασία και τη "μερική" ζωή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξανά στο δρόμο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία(28/11/2019)
Με πανελλαδική κινητοποίηση διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη δουλειά(7/11/2019)
Βήματα οργάνωσης και πάλης για δουλειά με δικαιώματα(26/10/2019)
Διαδήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή(18/10/2019)
Σήμερα η σύσκεψη για τους συμβασιούχους(30/1/2019)
Οργανώνονται και διεκδικούν κόντρα στους άθλιους όρους δουλειάς και αμοιβής(23/1/2019)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org