Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Συλλαλητήριο εργαζομένων και αγροτών

Την κοινή μάχη που δίνουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους οι εργαζόμενοι και οι αγρότες στην περιοχή της Νάουσας σηματοδότησε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας».

Οι εργαζόμενοι στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Νάουσας, μαζί με τους εργάτες άλλων κλάδων, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο - σκούπα της κυβέρνησης και απαίτησαν σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

Μαζί με τους αγρότες απαίτησαν: Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών από το εμπάργκο τα τελευταία 5 χρόνια. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει από όλες τις φυσικές καταστροφές και τις νόσους στο 100% της ζημιάς. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για να ζήσουν και να ξανακαλλιεργήσουν οι αγρότες. Μείωση του κόστους παραγωγής, με φτηνό πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, μίλησαν ο Σταύρος Ζάχος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ο Δημήτρης Τσιουλάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», και ο Δημήτρης Δίγκας, ταμίας του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας.

Παράλληλα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συζητήθηκε το πλαίσιο πάλης της κινητοποίησης. Με πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υπό την πίεση του συλλαλητηρίου, υιοθετήθηκε με ομόφωνη ψηφοφορία η επιστολή του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του Συνδικάτου και του Αγροτικού Συλλόγου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο παρέθεταν τα αιτήματά τους, καθώς και κάλεσμα προς τη νέα δημοτική αρχή να συνεδριάσει άμεσα με βάση τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να συμβάλει στην ικανοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org