Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της νέας Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ολομέλεια.

Η συγκεκριμένη σχολή προέκυψε μετά την «ανωτατοποίηση» του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που έγινε με τον νόμο Γαβρόγλου. Οι φοιτητές της νέας σχολής βρίσκονται αντιμέτωποι με την έλλειψη καθηγητών, τα απαρχαιωμένα εργαστήρια και την ανεπάρκεια δωματίων στη φοιτητική εστία. Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος οι καθηγητές είναι λιγότεροι από πέρσι.

Ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως με αυτή την Ερώτηση το ΚΚΕ θίγει ένα από τα «απόνερα» του νόμου Γαβρόγλου και πρόσθεσε πως το πιο τραγελαφικό είναι ότι οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους με το νέο πρόγραμμα σπουδών, αλλά θα εξετάζονται με βάση το παλιό πρόγραμμα. Επίσης, έθεσε μια σειρά ερωτήματα όπως τι δικαιώματα θα έχουν οι απόφοιτοι των Τμημάτων του ΤΕΙ που έχουν κλείσει, τι πτυχίο θα πάρουν οι απόφοιτοι της νέας σχολής και τι θα συμβεί εάν κάποιος πρωτοετής φοιτητής θελήσει να πάρει μετεγγραφή σε άλλη πόλη.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης επέκρινε τον νόμο Γαβρόγλου ότι ήταν «βιαστικός» και προϊόν «μικροπολιτικής», συμπληρώνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να απεγκλωβιστεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τις «κακές πρακτικές» της προηγούμενης κυβέρνησης. Ως προς τα συγκεκριμένα ζητήματα που του έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επιβεβαίωσε ότι οι φοιτητές της νέας σχολής δεν θα έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής γιατί δεν έχουν αντιστοίχηση με άλλες σχολές και υποστήριξε πως τα προβλήματα θα λυθούν με τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 800.000 ευρώ προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στην παρέμβασή του ήταν έκδηλη η προσπάθεια να υποβαθμίσει τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με το επιχείρημα ότι ο πρύτανης δεν επιβεβαιώνει «τα όσα δραματικά» αναφέρει το ΚΚΕ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε στη δευτερολογία του ότι το σχέδιο της ΝΔ δεν διαφέρει από αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς προωθεί τα πανεπιστήμια - ανώνυμες εταιρείες, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και τα πτυχία πολλών ταχυτήτων. Για το κονδύλι των 800.000 ευρώ, τόνισε πως δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα ελάχιστα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ