Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019 - αριθ. φύλλου: 13355

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαζικός, ενωτικός, ταξικός αγώνας η απάντηση στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα»
  • Μόνιμη «πρέσα» σε μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα, «γην και ύδωρ» για τη στήριξη των επενδύσεων, οι δύο όψεις της ανάπτυξης για τους λίγους
  • Συλλαλητήρια από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα στις 17 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

ΣΕΛ.  8   -   9
21η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΚ
Στις 18 με 20 Οκτώβρη στη Σμύρνη

Θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος θα χαιρετίσει σε συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας


ΣΕΛ.  3

Ξέπλυμα της τουρκικής επέμβασης στη Συρία και των προκλήσεων σε Αιγαίο - Κύπρο

  • Επιβεβαιώνεται ότι το ΝΑΤΟ και η ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδιά του είναι παράγοντες αστάθειας και κινδύνων για το λαό
  • Κανένας εφησυχασμός! Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην αυριανή μεγάλη συναυλία μαθητών - φοιτητών ενάντια στις βάσεις (7 μ.μ., Προπύλαια) και στην καμπάνια συλλογής υπογραφών που συνεχίζεται
  • «Αναρμόδιο» να κρίνει τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ παρουσίασε το ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ, νομιμοποιώντας πλήρως τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. ΝΑΤΟικό άλλοθι και στη φονική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία που κλιμακώνεται.
  • Οι δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ αφαιρούν και το τελευταίο «φύλλο συκής» από την κυβέρνηση ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα, που εμφανίζουν τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ως «εγγυητές» τάχα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και θεματοφύλακες του «διεθνούς δικαίου» στην περιοχή.

ΣΕΛ.  4   -   7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμία αναμονή!

Το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» σε Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστική δράση, που μπαίνει σήμερα για συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής, δίνει μια καλή εικόνα για το τι εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τα περί «ανάπτυξης για όλους».

Με θράσος, κάνοντας το μαύρο άσπρο, τα κυβερνητικά στελέχη παρουσιάζουν ως «φιλεργατικά» τα μέτρα, που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων οδηγούν επί της ουσίας στην κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, βάζουν νέους περιορισμούς στην προσφυγή των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ και ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, συνολικότερα στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Είναι η ίδια καπιταλιστική ανάπτυξη που ο ΣΥΡΙΖΑ ονόμαζε «δίκαιη ανάπτυξη» γι' αυτό άλλωστε η ΝΔ πατάει πάνω στην πολιτική υπονόμευσης των ΣΣΕ και περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα και τα μέτρα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει ως βασική προϋπόθεση το παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την ένταση της εκμετάλλευσης στα γκέτο της εργοδοσίας, την υπονόμευση συνολικά των εργατικών - λαϊκών αναγκών για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Το ίδιο άλλωστε «φωνάζει» και το «άλλο μισό» του λεγόμενου «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου με τις δεκάδες απίθανες φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και συνολικά ο κυβερνητικός προγραμματισμός που παρουσιάστηκε προχτές από τον πρωθυπουργό, για το διάστημα έως το τέλος του χρόνου.

Αυτό αποτυπώνεται και στα σχέδια της κυβέρνησης, πατώντας πάνω στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν αγγίζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των παρεμβάσεων των τριών μνημονίων, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των στόχων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει στην επόμενη φάση το προμελετημένο έγκλημα της ιδιωτικοποίησής της από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως βέβαια συνοψίζεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες μέρες και δείχνει ότι ο λαός, παρά τη «φιλότιμη» προσπάθεια της ΝΔ να παρουσιάσει ως ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων την «αποθέωση» της λογικής «ένα σου δίνω, δέκα σου παίρνω», θα συνεχίζει να ματώνει για τα «πλεονάσματα» του κεφαλαίου πληρώνοντας επιπλέον 800 εκατομμύρια τη νέα χρονιά, να στερείται ακόμα και στοιχειώδεις παροχές σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία και υποδομές για τις ανάγκες του, να φορτώνεται το 95% της φορολογίας για να απολαμβάνουν νέες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και «αναπτυξιακά κίνητρα» οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αν κάτι επιβεβαιώνεται από όλα αυτά είναι, λοιπόν, πως τίποτα δεν έχει πραγματικά να προσδοκά ο λαός από την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου που υπηρετούν κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όπως βέβαια και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Χωρίς αναμονή, πατώντας πάνω στην πείρα των δύο πετυχημένων απεργιακών μαχών του προηγούμενου διαστήματος που αποκάλυψαν και τσαλάκωσαν τα σχέδια εργοδοσίας και κυβέρνησης, με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, το «όπλο» αυτό που φοβούνται και γι' αυτό θέλουν να τους το πάρουν από τα χέρια, οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μπορούν να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς τους. Να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να περάσουν στην αντεπίθεση απέναντι σε κεφάλαιο και κυβερνήσεις για την ικανοποίησή τους.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση τιμής και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στη Γυάρο
  • Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στη Γυάρο. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
  • Ειδική έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή» για τη Γυάρο.

ΣΕΛ.  10   -   11



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ