Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Ορθώνουμε ανάστημα στο μάθημα της υποταγής»

Για τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης

«Ο πιο καλός ο μαθητής είναι η υπουργός Παιδείας...», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφερόμενη στις επαφές της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ, προκαλώντας την κυβέρνηση να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων. Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών:

«Το υπουργείο Παιδείας, διά της ηγεσίας του, κέρδισε επάξια τον τίτλο του καλύτερου μαθητή της αμερικανικής πρεσβείας και του κ. Πάιατ. Υλοποίησε με συνέπεια την κατεύθυνση που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για την ανανέωση της συμφωνίας με βασικό περιεχόμενο την ενίσχυση των στρατιωτικών βάσεων που "αναβαθμίζει" την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και θέτει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εφαρμόζει πιστά τις κατευθύνσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που προτρέπει την κυβέρνηση και "μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία".

Αλήθεια, προκαλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να αποκαλύψει τι είδους συζητήσεις είχαν για τα θέματα της Εκπαίδευσης με την αμερικανική κυβέρνηση, τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει για τα σχολεία και τους μαθητές μας; Μήπως σκέφτεται να διοργανώσει σχολικές εκδρομές στο άγαλμα του Τρούμαν;

Τι μπορεί να συζητήσανε με μια κυβέρνηση που την ίδια μέρα, με απροκάλυπτα ωμό και κυνικό τρόπο, ο Πρόεδρός της τιτίβιζε ότι "...θα πολεμάμε εκεί που βρίσκεται το συμφέρον και το κέρδος μας...", με μια κυβέρνηση που έπνιξε στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, που έστησε δικτατορίες σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας; Με μια κυβέρνηση που το "ζωτικό συμφέρον" φτιάχνει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, προωθεί διχοτομικά σχέδια για το Κυπριακό, κλιμακώνει την τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή μας, προκαλεί πολέμους, εξαθλίωση στους λαούς, γεννά χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους.

Στο μάθημα της υποταγής και του συμβιβασμού που επιχειρούν κυβέρνηση και ΗΠΑ να μας διδάξουν, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς ορθώνουμε ανάστημα. Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε... Εχουμε καθήκον να διαπαιδαγωγήσουμε τους νέους με τα ιδανικά της ειρήνης, της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς, να αποκαλύπτουμε το ρόλο των ιμπεριαλιστών και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει ενάντια στην ανθρωπότητα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org