Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αστυνομοκρατία στα Αγραφα για να στήσει η ιδιωτική εταιρεία τις ανεμογεννήτριές της

Με αφορμή την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα Αγραφα για να διαφυλάξουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη συγκεκριμένη περιοχή, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλει πως κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατοίκων της περιοχής, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην καταστροφή του φυσικού πλούτου, στην παράδοση δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες για την κατασκευή ανεμογεννητριών και στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, άνδρες της Ασφάλειας φωτογράφιζαν πινακίδες αυτοκινήτων από διαδηλωτές και κατοίκους, προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους.

Παρών στην κινητοποίηση ήταν ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ δημοτικός σύμβουλος της Λίμνης Πλαστήρα, Βασίλης Ελευθερίου, που εξέφρασε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος για την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού της περιοχής.

Η ανακοίνωση της ΤΕ Καρδίσας αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο που άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραδίδουν τη γη και την Ενέργεια στους ιδιώτες και ταυτόχρονα αυξάνουν δραματικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, φορτώνοντας για άλλη μια φορά στα λαϊκά στρώματα την περιβόητη "ανάπτυξη για όλους". Επίσης δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ο Παναγιώτης Νάνος, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έβαλε σε ψηφοφορία το ψήφισμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για να καταδικάσει την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή, αφού είναι γνωστό πως μέρος των δημοτικών του συμβούλων, που ανήκαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή, είχαν ψηφίσει υπέρ για την κατασκευή του έργου».

Η ΤΕ Καρδίτσας τονίζει ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει με τους εκλεγμένους του μέσα στους φορείς του κινήματος, στα Δημοτικά Συμβούλια, στη Βουλή, για να δυναμώνει το κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, για να μπει φραγμός στην παράδοση της γης και της Ενέργειας στους ιδιώτες. Και κλείνοντας σημειώνει ότι «το "όχι" του λαού πρέπει να λέγεται από τη σκοπιά των αντικειμενικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα ο ενεργειακός σχεδιασμός να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση, ο κλάδος της Ενέργειας να κοινωνικοποιηθεί και η ΔΕΗ, ενταγμένη σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών στο πλαίσιο πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού. Αυτή η λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ