Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την Επιτροπή

Με την εκλογή του προεδρείου και τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων ξεκίνησε τις εργασίες της την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Τα αναθεωρητέα άρθρα που θα κληθεί να διαμορφώσει η Επιτροπή είναι συνολικά 49, όσα δηλαδή ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, τα οποία θα χωριστούν σε 10 θεματικές ενότητες. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά είχαν κατατεθεί 154 άρθρα.

Πρόεδρος της Επιτροπής ψηφίστηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), αντιπρόεδρος η Εφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και γραμματέας ο Γιώργος Καμίνης (ΚΙΝΑΛ). Οι προτάσεις έγιναν δεκτές μετά από μυστική ψηφοφορία. Το ΚΚΕ ψήφισε λευκό. Ωστόσο η ΝΔ επέμεινε στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του ενός μήνα που αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας τόνισε ότι δεν επαρκεί ο ένας μήνας για να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση. Το ασφυκτικό αυτό χρονοδιάγραμμα είναι απαγορευτικό, ιδιαίτερα για τα μικρότερα κόμματα, που εκπροσωπούνται στην Επιτροπή μόνο με έναν ή δύο βουλευτές. Ακόμα, ζήτησε να υπάρχει εισήγηση από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το τι ακριβώς προτείνει για κάθε αναθεωρητέο άρθρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ