Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα τα κλιμάκια των «θεσμών»

Στην Αθήνα επανέρχονται σήμερα, Δευτέρα, τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ευρωπαϊκών «θεσμών» με ατζέντα τα προαπαιτούμενα του 4ου κύκλου «μεταμνημονιακής» «αξιολόγησης», ενώ το «παρών» θα δώσει και η πλευρά του ΔΝΤ στο πλαίσιο των τακτικών «αξιολογήσεων» που διενεργεί στα κράτη - μέλη του.

Στο «κάδρο» βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαμόρφωσης των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, όπου βέβαια ενσωματώνεται και το κόστος - ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ - που θα έχουν για το λαό οι παρεμβάσεις μείωσης της φορολογίας στα επιχειρηματικά κέρδη και μάλιστα με έναρξη εφαρμογής το 2019, που θα φορτωθούν στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα της ραγδαίας απομείωσης των «κόκκινων» δανείων, που με τη σειρά του θα έρθει να «κουμπώσει» με το υπό διαμόρφωση νομοθέτημα για την παροχή νέων κρατικών εγγυήσεων στους εγχώριους τραπεζικούς ομίλους.

Τα «ζητήματα» του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος θα συζητηθούν με τα κλιμάκια τόσο με τους αρμόδιους υπουργούς όσο και σε συναντήσεις με τις διοικήσεις των 4 «συστημικών» τραπεζών. Στο επίκεντρο βρίσκονται η πρώτη κατοικία, η πορεία των πλειστηριασμών, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και βέβαια ο μαζικός επανέλεγχος δανειοληπτών που ήδη έχουν ενταχθεί σε καθεστώς δικαστικής προστασίας, με στόχο την αποβολή μιας μεγάλης μάζας λαϊκών νοικοκυριών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org