Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής στην Αθήνα

Στις 21 Σεπτέμβρη 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, η συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση - Βήμα Διαλόγου» (ΔΚΕ).

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των κομμάτων που είναι ιδρυτικά μέλη της ΔΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας), καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων που συμβάλλουν στη συγγραφή του 10ου τεύχους της ΔΚΕ [Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία), Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας].

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα άρθρα του 10ου τεύχους της ΔΚΕ, που με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς είναι αφιερωμένο στα ζητήματα του προλεταριακού διεθνισμού.

Οι εκπρόσωποι των ΚΚ καταδίκασαν με αποφασιστικότητα το πρόσφατο απαράδεκτο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που παραποιεί την ιστορική αλήθεια, καλύπτει το τέρας του φασισμού και στρέφεται ενάντια στους λαούς, μιας και στοχεύει στα Κομμουνιστικά Κόμματα, που επιδιώκουν να βρίσκονται στην πρωτοπορία της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις και αγωνίζονται για τη νίκη της υπόθεσης της εργατικής τάξης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Κομμάτων παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ