Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Μεγάλη συγκέντρωση στις 2 Οκτώβρη στο Πάρκο Ελευθερίας

Πλατύ άνοιγμα ώστε να ενημερωθεί ο λαός για τη μεθόδευση ανανέωσης και επέκτασης της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις και για να μπει στον αγώνα για να μη γίνει η χώρα δολοφονικό ορμητήριο για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ πραγματοποιούν οι φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις, η οποία συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ, σωματείων και φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Με σύνθημα «Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά. Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ"» (ΣΑΑΣ) η πολύμορφη δραστηριότητα κορυφώνεται την Τετάρτη 2 Οκτώβρη με μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Καθημερινά, με εξορμήσεις, όπως και μέσα από την καμπάνια συλλογής υπογραφών, οι φορείς που καλούν στην κινητοποίηση αναδεικνύουν στο λαό τους τεράστιους κινδύνους από την ανανέωση της συμφωνίας που δρομολογείται απ' την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα και τον καλούν να πυκνώσει τις γραμμές του αγώνα με αιτήματα:

-- ΟΧΙ στις βάσεις και τα πυρηνικά.

-- Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

-- Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.

-- Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

-- Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τη συγκέντρωση η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη ΣΑΑΣ απαιτεί: «Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις» και καλεί το λαό στο δρόμο του αγώνα, για «να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύσει η κυβέρνηση της ΝΔ (...) πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, που έρχεται στην Αθήνα αρχές Οκτώβρη. Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών».

Η Επιτροπή Αγώνα ενημερώνει για τα σχέδια «αναβάθμισης» των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη την Ελλάδα και καταγγέλλει ότι «πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού», τονίζοντας ότι «διαμορφώνεται ένας θανατηφόρος ιστός, που εμπλέκει την Ελλάδα πολύ βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την ώρα που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας και Κίνας για τις ενεργειακές πηγές και αγωγούς, συνεχίζονται οι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη, γίνονται πολεμικές προετοιμασίες στον Περσικό Κόλπο, το Ισραήλ δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό και κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει προκλητικές τις «τοποθετήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου πως η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη». Οπως αναφέρει, «είναι "παραμύθια της Χαλιμάς", προσβάλλουν και υποτιμούν το λαό μας (...)».

Σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα

Το μήνυμα του ξεσηκωμού ενάντια στην άθλια συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά, φτάνει παράλληλα απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό:

-- Σε σύσκεψη για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας καλεί η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 25/9, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και καλεί σε συμμετοχή όλες τις Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς των επαγγελματιών, Συλλόγους Γυναικών και άλλους μαζικούς φορείς.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί σε σύσκεψη αύριο, Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 25/9, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

-- H Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org