Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το σημερινό σύστημα συνθλίβει τις δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ

Τις ανησυχίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για το μέλλον τους και για τις επιπτώσεις στα Εργασιακά από τις σχεδιαζόμενες αναδιαρθρώσεις εισέπραξε το κλιμάκιο του Κόμματος που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο της περιοδείας.

Ο Κ. Μπασδέκης τόνισε ότι οι δυνατότητες που έχει η ΛΑΡΚΟ, συνολικά η χώρα μας σε ορυκτό πλούτο και στην αξιοποίησή του, συνθλίβονται στο πλαίσιο του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση στην επιχείρηση, όπου εντείνεται ο εκβιασμός στους εργαζόμενους να αποδεχθούν λύσεις σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Ανέδειξε με παραδείγματα τη σχεδιασμένη απαξίωση βήμα - βήμα από όλες τις κυβερνήσεις, όπως π.χ. με το χρέος της ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ τη στιγμή που η τελευταία είναι συνιδιοκτήτης της ΛΑΡΚΟ. Αυτό συνέβη διότι πουλά ηλεκτρικό ρεύμα στον ανταγωνιστή, που είναι ο όμιλος Μυτιληναίου, φτηνότερα, και έτσι προκύπτει το έλλειμμα της ΛΑΡΚΟ.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους τις θέσεις του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ αλλά και για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, ο Κ. Μπασδέκης ανέφερε ότι έξω από τα παιχνίδια του ανταγωνισμού και του κέρδους, με άλλες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, όπου στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και η επεξεργασία του, με καθετοποίηση της παραγωγής, μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές της βιομηχανικής παραγωγής και κάλυψης καταναλωτικών αναγκών. «Σε αυτές τις συνθήκες η ΛΑΡΚΟ θα ήταν μια αναγκαία παραγωγική μονάδα και οι εργαζόμενοί της θα είχαν εξασφαλισμένη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα», τόνισε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτά τα σχέδια, τα οποία είναι σε βάρος τους. Να διεκδικήσουν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση στα δικαιώματά τους. Παίρνοντας μέρος στην αυριανή απεργία να δώσουν απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να ενισχύσουν το μέτωπο ενάντια σε κυβερνήσεις και εργοδοσία, την αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org