Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των φονιάδων ιμπεριαλιστών!

Συγκέντρωση και διαδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ, στην πόλη πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Ο Αμερικανός πρέσβης είναι ανεπιθύμητος στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα!»: Το μήνυμα αυτό ακούστηκε στεντόρεια από τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάτρα, «υποδεχόμενες» αγωνιστικά τον Τζ. Πάιατ. Ο πρέσβης των ΗΠΑ βρέθηκε στην πόλη για μια ακόμα φορά, συμμετέχοντας και μιλώντας στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο «Περιφερειακής Ανάπτυξης», το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Εκεί, εκτός από τον πρέσβη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων, της Περιφέρειας κ.ά.

Οι διαδηλωτές, περνώντας από κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, κατήγγειλαν τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς, που εκθέτουν σε ανυπολόγιστους κινδύνους το λαό. Ανάμεσα στα πανό ξεχώρισε και η αντίθεση στη «νέα καταστροφική συμφωνία με τις ΗΠΑ». Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι με τη μεγάλη τους διαδήλωση έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στον «Στρατηγικό Διάλογο» ΗΠΑ - Ελλάδας, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για να αποδεσμευτεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ολγας μίλησε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ε.α. και ο Αντρέας Μάζης, γιατρός.

Πληρώνουμε ακριβά τη συμμετοχή στη ΝΑΤΟική συμμορία

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δ. Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Συνεδρίου, στο οποίο παίρνει μέρος ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, λέγοντας ότι αυτό διοργανώνεται από την τοπική αστική εφημερίδα «Πελοπόννησος», που «κοιμάται και ξυπνάει με μοναδική έγνοια την προκοπή της καπιταλιστικής μειοψηφίας και που της έχει γίνει, φυσικά, έμμονη ιδέα το πώς τα μεγάλα αφεντικά θα απαλλαγούν απ' τον δήμαρχο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", απ' το ΠΑΜΕ και τους συμμάχους του στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και απ' το ΚΚΕ...».

Θύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρέσβης των φονιάδων των λαών μολύνει την Πάτρα με την παρουσία του: «Αλλοτε παριστάνει τον (...) ποδηλάτη, άλλοτε επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο και άλλοτε μας στέλνει οργανώσεις - προπαγανδιστές του ΝΑΤΟ, όπως πέρυσι, για να μας "ψήσουν" πόσο καλός είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και πόσο τον έχουμε παρεξηγήσει».

Ο Δ. Τζαβάρας στο βήμα της συγκέντρωσης
Ο Δ. Τζαβάρας στο βήμα της συγκέντρωσης
Πρόσθεσε ότι ο Τζ. Πάιατ και άλλοι άνθρωποι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού αλωνίζουν όλη την Ελλάδα για να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Στάθηκε επίσης στο περιεχόμενο του «Στρατηγικού Διαλόγου» ΗΠΑ - Ελλάδας, λέγοντας ότι «με συμφωνίες που κάνει η κυβέρνηση, οι υποδομές της χώρας θα αξιοποιούνται υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων, η ελληνική εξωτερική πολιτική θα χειροτερεύει καθώς η αστική μας τάξη θα καβαλάει όλο και μεγαλύτερο καλάμι, ο στρατός της Ελλάδας θα προσδένεται ακόμα περισσότερο σε βρώμικες αποστολές».

Θύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που συνέβαλε για την προετοιμασία της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας, ανοίγοντας τον «Στρατηγικό Διάλογο» και αναβαθμίζοντας τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. «Μεταξύ των άλλων, επί ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκε υποδομή για πυρηνικά στον Αραξο. Γι' αυτό και ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν περιορίστηκε, τον Ιούλη, μόνο στα καλά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη "και την ομάδα του", αλλά αναγνώρισε και τη συμβολή της κυβέρνησης Τσίπρα».

Ο Δ. Τζαβάρας ανέδειξε ότι με την επικείμενη έλευση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο, προλειαίνεται το έδαφος για την υπογραφή της Συμφωνίας, με μπαράζ εκβιαστικών διλημμάτων και πλύση εγκεφάλου.

Και τόνισε: «Ας αφήσουν οι προπαγανδιστές του ΝΑΤΟ τα παραμύθια τους. Δεν είναι μόνο η ιστορική πείρα απ' το βίο και την πολιτεία των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ κατά του ελληνικού, του κυπριακού και των άλλων λαών του κόσμου. (...)


Είναι, όμως, και το σήμερα και το αύριο:

Η χώρα μας και ο λαός μας γίνεται στόχος αντιποίνων για χατίρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Από χώρα του ΝΑΤΟ έχουμε αυτήν την κατάσταση στο Αιγαίο, το ΝΑΤΟ τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα, το ΝΑΤΟ τη διευκολύνει.

Πληρώνουμε ακριβά τη συμμετοχή στη ΝΑΤΟική συμμορία».

«Πάνε να υπογράψουν μια επικίνδυνη συμφωνία, που θα μας μπλέξει ακόμα περισσότερο σε βρωμοδουλειές και πολέμους», υπογράμμισε και συνέχισε: «Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί, να κλείσουν οι βάσεις, η Σούδα και οι υπόλοιπες! Απεγκλωβισμός της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!».

Κλιμακώνουμε τον αγώνα!

Καλώντας σε ένταση της δράσης σε όλη τη χώρα, ειδικά εκεί που υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις, φυσικά και στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας (Αραξος - Ανδραβίδα - Ακτιο), ανέφερε: «Το λόγο έχουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, όλες οι λαϊκές οργανώσεις και φορείς! Απόψε είναι ξεκίνημα, κλιμακώνουμε τον αγώνα με την επίσκεψη του Πομπέο και δεν σταματάμε, συνεχίζουμε και μετά!

Κανένας φόβος, αντίσταση σε πιέσεις ή απειλές εκ μέρους των ΑμερικανοΝΑΤΟικών σε ανθρώπους που κάνουν κριτική και καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστές, άμεση καταγγελία τέτοιων κρουσμάτων, να μαζέψουν τα χέρια τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί!».

Ο Δ. Τζαβάρας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:

«Ο λαός μπορεί να γίνει νοικοκύρης στον τόπο μας με τη δική του εξουσία, ο πλούτος που διαθέτει η Αχαΐα και η χώρα μας να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας.

Με δυνατό λαϊκό κίνημα και συμμαχία των εργατών, των φτωχομεσαίων αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων των πόλεων, μαζί στην αντεπίθεση!

Οποιος δεν συμβιβάζεται με τους Αμερικανούς, με το σύστημα, με το κράτος και το κέρδος των αφεντικών, δεν έχει άλλο δρόμο απ' τη συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας, τα ψέματα και τις προβοκάτσιες, οι εφιάλτες τους θα γίνουν πραγματικότητα ό,τι κι αν κάνουν, το μέλλον, ο σοσιαλισμός, δεν μπορεί να απαγορευτεί!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ