Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση ενάντια στην απόλυση στο ξενοδοχείο «Εγνατία»

Κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο «Εγνατία» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χτες, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης που έγινε από την εργοδοσία, με πρόσχημα το κλείσιμο του τμήματος πλυντηρίων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Τουριστικές Επισιτιστικές Επιχειρήσεις (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής καταγγέλλει ότι πρόκειται για εκδικητική απόλυση, τονίζοντας ότι «στοχεύει στη συνδικαλιστική δράση της συναδέλφισσας και στη συνέπεια με την οποία δρούσε, για τη συσπείρωση των εργαζομένων για την προστασία των δικαιωμάτων τους».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του Σωματείου πραγματοποίησε παρέμβαση στην εργοδοσία, η οποία όχι μόνο εμφανίστηκε αμετακίνητη στην απόφαση της απόλυσης, αλλά προανήγγειλε νέες απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένων, η εργοδοσία, που λειτουργεί τρία ξενοδοχεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήδη έδωσε σε εργολάβο την καθαριότητα, από τα τέλη Αυγούστου έδωσε σε ιδιωτική εταιρεία και το πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων κ.λπ., κλείνοντας το τμήμα πλυντηρίων, ενώ αναμένεται συνέχεια στην εργολαβοποίηση των υπηρεσιών.

Σημειώνουμε ότι στο τμήμα πλυντηρίων δεν απασχολούνταν ειδικευμένο προσωπικό, αλλά λειτουργούσε εκ περιτροπής από τις καμαριέρες, μία εκ των οποίων ήταν και η εργαζόμενη που απολύθηκε.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η τουριστική ανάπτυξη στηρίζεται στο πολύμορφο τσάκισμα των εργαζομένων του κλάδου.

Το κλαδικό Συνδικάτο υπογράμμισε ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ