Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συναγερμός!

Η προχτεσινή μαζική σύσκεψη και οι αποφάσεις σωματείων και φορέων, με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ, για τη διοργάνωση πολύμορφων κινητοποιήσεων και τη συγκέντρωση υπογραφών, δίνουν απάντηση στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΗΠΑ για ανανέωση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» που συνεχίζεται τον Οκτώβρη στην Αθήνα.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που συγκροτήθηκε πρέπει τώρα να φτάσει παντού, σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Να αγκαλιαστούν πλατιά οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προπάντων από τη νεολαία. Να σημάνει συναγερμός για τους κινδύνους που σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά.

Η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης δίνει κυριολεκτικά «γην και ύδωρ» στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές για τα νέα επικίνδυνα σχέδιά τους στην περιοχή. Η χώρα στο όνομα της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» μετατρέπεται σε «αιχμή του δόρατος» των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, σε ορμητήριό τους. Η ΝΔ συνεχίζει με αποφασιστικότητα και σταθερότητα στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που με την πολιτική του η Ελλάδα βαφτίστηκε «γεωπολιτικός μεντεσές» των ΝΑΤΟικών συμφερόντων.

Γι' αυτό δεν υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, που η Ελλάδα να μην είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό: Από την ανταπόκριση στο αμερικανικό αίτημα για συμμετοχή στη ναυτική δύναμη επιτήρησης των Στενών του Ορμούζ, έως τον εγκλωβισμό του Κυπριακού και των Ελληνοτουρκικών στα παζάρια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Τουρκίας, για την παραμονή της τελευταίας στο δυτικό στρατόπεδο.

Κι από τα βρώμικα σχέδια της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Βαλκάνια έως την προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στα Ανατολικά, για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό «κουβάρι», η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη «μονομπλόκ» στήριξη όλων των υπόλοιπων κομμάτων, ετοιμάζει το επόμενο βήμα, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού την ερχόμενη βδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά και με τον β' γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου», με την παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Πομπέο, στην Αθήνα.

Με την «ανανέωση» και διεύρυνση της λεγόμενης «Συμφωνίας για τις βάσεις», ώστε σε επόμενη φάση να περιλάβει την πολυετή ανανέωση χρήσης της βάσης στη Σούδα και να καλύψει ταυτόχρονα τη μισή Ελλάδα, όπου έχουν εγκατασταθεί ή σκοπεύουν να εγκατασταθούν αμερικανικές δυνάμεις, από τη Λάρισα έως την Αλεξανδρούπολη και από το Στεφανοβίκειο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, ο λαός μας μετατρέπεται κυριολεκτικά σε κινούμενο στόχο, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σχεδίων.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι η χώρα γίνεται μαγνήτης κινδύνων.

Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνουν για το λαό οι ρωσικές προειδοποιήσεις ότι οι βάσεις που θα φιλοξενήσουν ΝΑΤΟικά πυρηνικά όπλα αποτελούν στόχο, ή τι σημαίνει να λειτουργεί στο έδαφος της Ελλάδας η «νούμερο 1» βάση εφόρμησης για τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Το ίδιο ισχύει και με την αντίδραση του Ιράν στις αμερικανικές απειλές, καθώς προειδοποιεί ότι θα απαντήσει δυναμικά σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας του στα Στενά του Ορμούζ, όπως είναι ο στόχος της ναυτικής αποστολής που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ με άλλους πρόθυμους συμμάχους και τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Ο άθλιος εφησυχασμός που «πουλάνε» τα αστικά κόμματα, ότι τάχα η εμπλοκή στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό είναι «ασπίδα προστασίας» για τη χώρα, θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν δηλητηριώδης για το λαό. Η κατάσταση στην περιοχή είναι εύθραυστη και μέσα στο καμίνι των αγεφύρωτων ανταγωνισμών η σπίθα μπορεί εύκολα να γίνει πυρκαγιά για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Ταυτόχρονα, οι τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι αντίτιμο της εμπλοκής δεν είναι η υπεράσπιση της ειρήνης, της ασφάλειας του λαού, ούτε η κατοχύρωση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τώρα λοιπόν να σημάνει συναγερμός! Να ακουστεί δυνατά παντού το «Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά», το «Οχι στη νέα στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ», το αίτημα να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ, για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που σημαίνουν πολέμους, εξαθλίωση και προσφυγιά για τους λαούς.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org