Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019 - αριθ. φύλλου: 13340

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Σημαιοφόρος του αντικομμουνισμού με κατάπτυστο και ανιστόρητο ψήφισμα
 • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
 • Το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα, που μπαίνει σήμερα σε ψηφοφορία, αποκάλυψε και κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
 • Κείμενο καταδίκης από Κομμουνιστικές Νεολαίες με πρωτοβουλία της ΚΝΕ

ΣΕΛ.  5
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη

 • Απάντηση σε εργοδοσία - κυβέρνηση, αλλά και στον άθλιο υπονομευτικό ρόλο της συνδικαλιστικής ηγεσίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ
 • Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις χτεσινές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας

ΣΕΛ.  8   -   9

Από σήμερα ραντεβού στις κεντρικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση

 • «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό»
 • Το Σάββατο η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. Θα χαιρετίσει ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
 • Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στέλνουν μήνυμα καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με την ανανέωση και διεύρυνση της Συμφωνίας για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
 • Από το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ξεχωρίζει η συζήτηση για το εργατικό κίνημα στο χώρο Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, καθώς κορυφώνεται η προετοιμασία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη, για την υπεράσπιση της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των συνδικάτων.
 • Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες, πολύμορφη καλλιτεχνική δημιουργία, μεγάλες εκθέσεις κ.λπ.

ΣΕΛ.  11   -   19

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δεν θα τους περάσει!

Η πανεργατική πανελλαδική απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, για την επιτυχία της οποίας παλεύουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, είναι μια μάχη κρίσιμη.

Απέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του, στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου!

Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωράει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική, στην υπηρεσία της ανάπτυξης για τα κέρδη.

Η απεργία είναι μια μάχη που μπορεί να στείλει αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης, να βγάλει τους εργαζόμενους μπροστά, με νέες δυνάμεις στον αγώνα, να φωτίσει το δρόμο της πάλης για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Απέναντι στους εργαζόμενους, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας, στέκεται ένα ενιαίο αντεργατικό μέτωπο:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που κλιμακώνει την επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζοντας από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εργοδοσία, που πανηγυρίζει για τις «διευκολύνσεις στην επιχειρηματικότητα», με μέτρα όπως αυτά που περιέχονται στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, αλλά κυρίως για την επίθεση διαρκείας στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Και φυσικά, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η οποία, αφού δεν μπόρεσε να εμποδίσει την οργάνωση απεργιακής απάντησης, επιχειρεί ξεδιάντροπα να την ακυρώσει, να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο, να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους.

Η κλιμάκωση αυτού του άθλιου σχεδιασμού είναι αποκαλυπτική: Αρχικά, όπως έκαναν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιδίωξαν να καλλιεργήσουν ανοχή, κάνοντας «γαργάρα» τις αντεργατικές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΝΔ και τα πρώτα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για τους εργολαβικούς και τις απολύσεις.

Ετρεξαν πρώτοι - πρώτοι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους άλλους «κοινωνικούς εταίρους» και έκαναν τον «Κινέζο» για το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που τους παρουσίασε. Μέχρι και πριν από 10 μέρες, έλεγαν ότι... «δεν μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα»!

Οταν δημοσιοποιήθηκε το πολυνομοσχέδιο - σκούπα, κλαψούρισαν γιατί «δεν έχει προηγηθεί σοβαρός κοινωνικός διάλογος», παρέπεμψαν σε... νομικές ενέργειες και επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ γιατί απέτρεψε τη νομιμοποίηση των νόθων αντιπροσώπων και των στελεχών της εργοδοσίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Και όταν πια τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία με ομόφωνες αποφάσεις τους καλούσαν σε απεργία την ερχόμενη Τρίτη, προσπερνώντας τα εμπόδια, η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ πέρασε στη «νέα» φάση του βρώμικου σχεδίου της: Επιχειρεί να ακυρώσει την απεργία, εκβιάζει συνδικαλιστές, ρίχνει τάχα άλλες ημερομηνίες, με μοναδικό σκοπό να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο, να μπερδέψει τους εργαζόμενους. Κι όλα αυτά με καθημερινό, χρυσαυγίτικης έμπνευσης αντικομμουνισμό...

Κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και κάθε τίμιος συνδικαλιστής να πάρει θέση. Από τη μια στέκονται οι δυνάμεις που δίνουν μάχη για την οργάνωση της απεργίας, για την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, για να βγουν μπροστά οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Από την άλλη, οι δυνάμεις που σε διατεταγμένη υπηρεσία από κυβέρνηση και εργοδοσία - έναντι προφανών ανταλλαγμάτων - κάνουν ό,τι μπορούν για να χτυπήσουν τους αγώνες, για να υποτάξουν τα συνδικάτα στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι' αυτό υποστηρίζουν έμπρακτα την επιχείρηση πιο ασφυκτικού ελέγχου των συνδικάτων από το αστικό κράτος και τους εργοδότες.

Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη δίνουμε λοιπόν μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση σε αυτό το ενιαίο μέτωπο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στα συνδικάτα! Δεν θα τους περάσει!


6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
Κανένας εφησυχασμός απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

 • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
 • Μαζική διαδήλωση χτες από συνδικάτα και φορείς στο Κερατσίνι

ΣΕΛ.  21


ΠΑΜΕ
Με δυναμική παρέμβαση αναβλήθηκε πλειστηριασμός

Την επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές καταγγέλλει το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  7
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Οι ΗΠΑ ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο

ΣΕΛ.  22
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ
Σηκώνουν «στο πόδι» την Πάτρα για τον ανεπιθύμητο Πάιατ

ΣΕΛ.  4
Συγκέντρωση στις 2 Οκτώβρη ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις

Με το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών», η Επιτροπή Αγώνα καλεί στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας


ΣΕΛ.  3


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org