Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Στις 11 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση ενάντια στα «καζάνια του θανάτου»

Συγκέντρωση στις 18.30 έξω από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και πορεία προς τις εγκαταστάσεις της «Oil One»

Κινητοποίηση με σύνθημα «Εξω τα καζάνια του θανάτου - Δεν συμβιβαζόμαστε με τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν εμάς και τα παιδιά μας!» διοργανώνουν μαζικοί φορείς των περιοχών Κερατσινίου και Δραπετσώνας την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30, έξω από το πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και θα ακολουθήσει πορεία προς τις εγκαταστάσεις της «Oil One».

Ειδικά τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση με τη δυσοσμία εξαιτίας των καζανιών στην περιοχή έχει φτάσει σε σημείο οι κάτοικοι να μην μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους. Οι μαζικοί φορείς υπενθυμίζουν ότι το 2018 έκλεισαν ακόμα και σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή με απόφαση του δήμου, καθώς καταγράφηκαν λιποθυμικά επεισόδια μαθητών.

Από τους συλλόγους καταγγέλλεται το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, φρόντισε για την παραπέρα αδειοδότηση της βιομηχανικής αυτής δραστηριότητας για άλλα 20 χρόνια, νομοθετική ρύθμιση που συνεχίζει να έχει σε ισχύ η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι διεκδικήσεις της κινητοποίησης:

-- Να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου» από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στον λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση.

-- Αμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικό δρόμο διαφυγής κ.λπ.

-- Αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org