Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων

Τέτοιες και ακόμα χειρότερες ζημιές υπάρχουν σε πολλά σχολεία λίγες μέρες πριν αρχίσουν τα μαθήματα
Τέτοιες και ακόμα χειρότερες ζημιές υπάρχουν σε πολλά σχολεία λίγες μέρες πριν αρχίσουν τα μαθήματα
Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων, που επανέρχεται με ένταση στην επιφάνεια μετά το σεισμό στην Αττική, θέτουν με ανακοινώσεις τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης», επισημαίνοντας τις ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και το γεγονός ότι προσεισμικός έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί περίπου στο 1/5 των σχολικών μονάδων της Αττικής και αυτός ήταν μόνο οπτικός.

Ο Σύλλογος «Σεφέρης» αναφέρει τις περιπτώσεις των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου 4ου και 5ου που παρουσίασαν προβλήματα, καταγγέλλοντας ότι «ο δήμος Ηρακλείου και το ΥΠΕΘ προσανατολίζονται στη λήψη ημίμετρων επικεντρώνοντας στην αποκατάσταση των ζημιών, ζητώντας από γονείς και εκπαιδευτικούς λύσεις για το πού και πώς θα κάνουν τα παιδιά μάθημα».

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος «Σωκράτης» σημειώνει ότι «ιδιαίτερα στο δήμο Αχαρνών πολλά σχολεία επλήγησαν από το σεισμό με κίνδυνο σε κάποια από αυτά (6ο - 12ο και 8ο) να μην αποκατασταθούν οι ζημιές εγκαίρως, ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς».

Οι δύο Σύλλογοι τονίζουν ότι «η εξασφάλιση σύγχρονων, ασφαλών, δημόσιων σχολικών υποδομών, η λήψη άμεσα μέτρων για την αντιμετώπιση των ζημιών και τον έλεγχο των σχολικών μονάδων αφορούν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Αποτελούν ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας», υπογραμμίζουν και απαιτούν να αποκατασταθούν άμεσα και έγκαιρα όλες οι φθορές που προκλήθηκαν, να επιταχθούν ασφαλή κτίρια ή να παραχωρηθούν κτίρια του κράτους και των ΟΤΑ, ώστε να λειτουργήσουν αυτήν τη σχολική χρονιά τα σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα, να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια, να δρομολογηθούν σύγχρονα αντισεισμικά κτιριακά συγκροτήματα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ