Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου - Αλαβάνος συμμετείχε στον «οικονομικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων με τον Milka Lintila, πρόεδρο του ECOFIN (Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας της ΕΕ) και υπουργό Οικονομίας της Φινλανδίας», ζητώντας την τοποθέτησή του στο επείγον αίτημα απαγόρευσης των πλειστηριασμών σπιτιών των λαϊκών οικογενειών. Στην ομιλία του τόνισε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Παρά τη φιλολογία ότι τα δύσκολα έχουν περάσει, η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ελλάδα και διεθνώς δείχνει το αντίθετο. Ταυτόχρονα, τα μνημόνια είναι "δέσμη μέτρων" της ΕΕ, που ήρθαν για να μείνουν. Αυτό φαίνεται από τη συζήτηση που ανοίγει αυτήν την περίοδο για το λεγόμενο "δημοσιονομικό χώρο", που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο έδαφος κερδοφορίας για τους μεγάλους ομίλους.

Επανέρχονται όλα αυτά τα ζητήματα με επίκεντρο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εστιάζοντας όχι στις τεράστιες οφειλές των επιχειρηματιών, αλλά στους εκατοντάδες χιλιάδες μικρο-οφειλέτες σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τα αποτελέσματα είναι πια γνωστά: Χιλιάδες απολύσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα μαζί με την έναρξη εκκαθάρισης "κόκκινων" δανείων από ιδιωτικά funds, κατασχέσεις καταθέσεων, 120.000 πλειστηριασμοί κατοικιών που ξεκινούν στην Ελλάδα σήμερα 4 Σεπτεμβρίου.

Κι από αυτό το βήμα θέτουμε το αίτημα για νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας - σύνταξης από κράτος, τράπεζες και funds».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org