Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνός αποχαιρετισμός στον σ. Καριοφύλλη Χατζόπουλο

Με θλίψη η Κομματική Επιτροπή Εξωτερικού του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σ. Καριοφύλλη Χατζόπουλο, που σε ηλικία 76 ετών «έφυγε» από τη ζωή χτες, Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, μετά από μάχη με τον καρκίνο, λίγες μέρες μετά την απώλεια της συντρόφου του Ινγκαλιλ.

Ο σ. Καριοφύλλης γεννήθηκε το 1943, στις Σέρρες, παιδί αγωνιστών, φτωχών αγροτών. Από μαθητής Γυμνασίου ήταν στην ΕΔΑ του χωριού του, Κοίμηση Σερρών. Μετανάστευσε στη Σουηδία το 1966. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με τα προβλήματα των μεταναστών και την οργάνωση της πάλης τους, ταυτόχρονα με τη δράση του στην οργάνωση της ΕΔΑ. Τον Ιούλη του 1967 συγκροτήθηκε η Νεολαία Λαμπράκη στη Στοκχόλμη, της οποίας ανέλαβε γραμματέας, μέχρι τον Ιούλη του 1968 που διαγράφηκε γιατί τάχτηκε με τη 12η Ολομέλεια. Σ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση.

Στο ΚΚΕ οργανώθηκε τον Απρίλη του 1968. Την ίδια χρονιά συγκροτήθηκε η Οργάνωση της ΚΝΕ στη Σουηδία, της οποίας ανέλαβε Γραμματέας. Επί σειρά ετών ήταν Γραμματέας και μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ στη Σουηδία. Σημαντική ήταν η συμβολή του και την περίοδο του 13ου Συνεδρίου και μετά στη διάσπαση του Κόμματος, για την υπεράσπιση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του.

Είχε σημαντική δράση στις κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών στη Σουηδία, διατέλεσε και πρόεδρος στην Ομοσπονδία των κοινοτήτων στη Σουηδία και γραμματέας στο συντονιστικό όργανο των ομοσπονδιών των Ελλήνων μεταναστών της Ευρώπης.

Ο σ. Καριοφύλλης σ' όλη του τη ζωή, χωρίς ταλαντεύσεις, αποτελούσε ένα σημαντικό στήριγμα στη δουλειά του Κόμματος και των Ελλήνων μεταναστών στη Σουηδία και ως τέτοιον θα τον θυμούνται και οι Ελληνες μετανάστες.

Η Κομματική Επιτροπή Εξωτερικού του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την απώλεια του σ. Καριοφύλλη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και τα δυο παιδιά του, τον Στέφανο και τον Θωμά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ