Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΝΤΟΡΙΑΝ»
Νεκροί και τεράστιες καταστροφές στις Μπαχάμες

Πλημμυρισμένες παραμένουν πολλές περιοχές στις Μπαχάμες

Copyright 2019 The Associated

Πλημμυρισμένες παραμένουν πολλές περιοχές στις Μπαχάμες
Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ντόριαν» στις Μπαχάμες που τις έπληξε για δύο μέρες με εντάσεις αέρα έως 300 χλμ. την ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις (κατηγορία 5). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών της χώρας, υπάρχουν 5 νεκροί και πάνω από 25 τραυματίες, αλλά εκφράζονται φόβοι για αύξησή τους. Ακόμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών και του Ερυθρού Σταυρού, πάνω από 13.000 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ή μικρότερες ζημιές και σε αρκετές χιλιάδες ανέρχονται οι άστεγοι, ιδιαίτερα στα νησιά Αμπακος και Γκραντ Μπαχάμα, που περιλαμβάνονται στο τεράστιο νησιωτικό σύμπλεγμα. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν βοήθεια σε πλημμυρισμένες πόλεις και χωριά, ενώ μεγάλες είναι οι ανάγκες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Από χτες ο «Ντόριαν» υποβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 και στη συνέχεια σε 2, με μικρότερης έντασης αλλά ισχυρούς ανέμους, ενώ σήμερα και αύριο αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι κάτοικοι των πολιτειών Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα έχουν διαταχθεί να παραμείνουν σε καταφύγια (σχολεία και δημόσιους χώρους) καθώς υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ