Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ στον Βόλο

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των εργατικών σωματείων
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των εργατικών σωματείων
Παράσταση διαμαρτυρίας, με αίτημα να σταματήσει η καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ στον Βόλο, πραγματοποίησαν τα εργατικά σωματεία του Βόλου έχοντας τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου και εργαζομένων της Λάρισας. Η κινητοποίηση έγινε την Παρασκευή 30 Αυγούστου, την ώρα που γινόταν η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό που έγραφε «Οχι στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, όχι στο εργοστάσιο SRF/RDF στο Βόλο».

Παράλληλα με την παράσταση πραγματοποιήθηκε εξόρμηση με ανακοίνωση των σωματείων, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «αν ήθελε πραγματικά να δώσει λύση στο θέμα, η περιφερειακή αρχή Αγοραστού θα τροποποιούσε τον απαράδεκτο ΠΕΣΔΑ που συνέταξε και θα απαγόρευε την καύση σκουπιδιών. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων του Βόλου, θα το έκανε και ας ερχόταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και το υπουργείο. Ομως δεν έχει σε καμία περίπτωση τέτοια πρόθεση, γιατί συμφωνεί πλήρως με την καρκινογόνα καύση!».

Τα σωματεία κατήγγειλαν ότι επί της ουσίας, η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας συμφωνεί πλήρως με τη «νομιμότητα» της ΕΕ και των κυβερνήσεων που είναι στην υπηρεσία των ανταγωνισμών των μονοπωλίων για κέρδη από τη διαχείριση των σκουπιδιών, την επεξεργασία, τη διάθεση, το διασυνοριακό εμπόριο και την αξιοποίησή τους για ανάκτηση Ενέργειας. Είναι «τοποτηρητής» αυτής της «νομιμότητας», την επεκτείνει και την υλοποιεί, προσθέτοντας πιο βαριές ρυθμίσεις όπως η άδεια για την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής SRF/RDF στη Θεσσαλία που πρόσθεσε όταν συνέτασσε τον ΠΕΣΔΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ