Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΥΛΗ
Αστυνομία και μπράβοι επιστρατεύτηκαν για να χτυπήσουν την κινητοποίηση ενάντια στη χωματερή

Ολων των ειδών οι αστυνομικές ομάδες επιτίθενται στην κινητοποίηση
Ολων των ειδών οι αστυνομικές ομάδες επιτίθενται στην κινητοποίηση
Μέχρι και μπράβοι επιστρατεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή στη Φυλή, στο πλαίσιο του κατασταλτικού χτυπήματος σε βάρος σωματείων και φορέων που διαδήλωναν ενάντια στη νέα χωματερή που σχεδιάζεται από κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδήλωση οργανώθηκε με αφορμή τη φιέστα ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, η οποία στηρίχτηκε στις πρόσφατες εκλογές από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής που δηλητηριάζει εδώ και δεκαετίες την περιοχή, αλλά και να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί για δημιουργία νέας χωματερής δίπλα στην ήδη υπάρχουσα, σχεδιασμοί τους οποίους έχει προσυπογράψει και η δημοτική αρχή.

Η κυβέρνηση απάντησε με την απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επιστρατεύοντας άντρες της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και των ΤΑΕ, όλων δηλαδή των ομάδων της ΕΛ.ΑΣ. που είναι εγκατεστημένες στη Δυτική Αττική, για την αντιμετώπιση υποτίθεται του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό το ...έργο των αστυνομικών δυνάμεων ανέλαβαν να συνδράμουν και οι «φουσκωτοί» μπράβοι, γνωστοί για τη δράση τους στην περιοχή. Η απειλητική τους παρουσία, τα εθνικιστικά σύμβολα των τατουάζ που είχαν χτυπημένα στα μπράτσα τους, η «περιφρούρηση» που ανέλαβαν για λογαριασμό της δημοτικής αρχής, καταγγέλθηκαν από τους διαδηλωτές. Μάλιστα, ανάμεσα στους «φουσκωτούς» αναγνωρίστηκαν και άτομα που τον περασμένο Φλεβάρη, εμφανιζόμενοι ως εργαζόμενοι εταιρείας security, είχαν «απαγορεύσει» την είσοδο του υποψήφιου περιφερειάρχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη, στη χωματερή της Φυλής. Θυμίζουμε ότι την ίδια περίοδο, λίγες μέρες μετά, τη χωματερή είχε επισκεφθεί κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, όπου και ξεναγήθηκε από τον γγ του ΕΔΣΝΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ...

«Φουσκωτοί» δίπλα σε αστυνομικούς απειλούν τους διαδηλωτές
«Φουσκωτοί» δίπλα σε αστυνομικούς απειλούν τους διαδηλωτές
Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας και των επιστρατευμένων μπράβων, η κινητοποίηση των σωματείων πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τους διαδηλωτές να ξεδιπλώνουν πανό στο χώρο της ορκωμοσίας, που έγραφε: «Ξεσηκωμός παντού! Φτιάχνουν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή». Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έδωσε επίσης το «παρών» στην κινητοποίηση με το δικό του πανό που έγραφε: «Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας». Ενώ, συνθήματα των διαδηλωτών, όπως: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό! Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό!», διατρανώθηκαν ενάντια σε δημοτική αρχή και κυβέρνηση.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

«Κανονικότητα» τα σκουπίδια, ο καρκίνος και η καταστολή

Το χτύπημα της αστυνομίας στη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή του:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να δείξει την πυγμή της και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγαλοκαπιταλιστών που θα κάνουν πάρτι τρελών εκατομμυρίων ποτίζοντας ακόμα περισσότερο με καρκίνο τον λαό της Δυτικής Αθήνας, όπως επίσης ετοιμάζονται να κάνουν και εδώ, στην Ανατολική Αττική, ανοίγοντας νέες χωματερές.


Αυτός είναι, όπως φαίνεται, ο "εκσυγχρονισμός" και η "κανονικότητα" που μας τάζουν, σκουπίδια, καρκίνος και καταστολή για τον λαό από τη μία και τεράστια κέρδη για τα επιχειρηματικά συμφέροντα από την άλλη. Αυτές είναι άλλωστε και οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που υπηρετούν πιστά και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και η ΝΔ τώρα από τη θέση της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα αστικά κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της.

Για ένα να είναι σίγουροι, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν τρομοκρατούνται, οργανωμένα με τα Συνδικάτα τους, μέσα από τους μαζικούς φορείς θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στην τρομοκρατία και στο "νόμος και τάξη" που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Με μπροστάρη το ταξικό κίνημα θα διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει, οπού τα σκουπίδια δεν θα γίνονται χρυσός για τους μονοπωλιακούς ομίλους και καρκίνος για τον λαό».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org