Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Νέες αναταράξεις και εκκλήσεις για επιστροφή στο «brand name» ΠΑΣΟΚ

Νέες αναταράξεις προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ μετά την παρέμβαση του Ν. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε την επαναφορά της ονομασίας ΠΑΣΟΚ, θέση με την οποία έσπευσε να συμφωνήσει και ο Π. Γερουλάνος, υποστηρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής «πνίγηκε στην εσωστρέφειά του» και ότι ο ίδιος δεν ντρέπεται να δηλώσει ΠΑΣΟΚ.

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής», ο Ν. Παπανδρέου υποστηρίζει πως «δεν γίνεται να πετάμε στον κάδο της ιστορίας τα σύμβολά του, επειδή κάποιοι έχουν ενοχικό σύνδρομο για τα όποια λάθη του παρελθόντος», ότι «ο κόσμος συγκινείται, συσπειρώνεται και συμμετέχει μόνο με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ και στον ιδρυτή του» και ζητάει συνέδριο, ώστε να γίνει ομογενοποίηση των τάσεων και των επιμέρους κομμάτων, κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ. Προσθέτει δε με νόημα ότι στο συνέδριο ο αρχηγός πρέπει να εκλεγεί από τη βάση και να μην επιλέγονται διαδικασίες που «αλλοιώνουν τη γνήσια δημοκρατική παράδοση της παράταξης».

«Το επικείμενο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο έχει μόνο ένα θέμα να αναδείξει: Το αίτημα για το "όλον ΠΑΣΟΚ". ΚΙΝΑΛ, ΚΙΔΗΣΟ, απομεινάρια του ΔΗΜΑΡ και λοιπές κινήσεις και τάσεις, όταν έρθει η στιγμή, να ενταχθούν όλα στο ΠΑΣΟΚ... Αυτό πρέπει να είναι το διακύβευμα στο επερχόμενο συνέδριο αλλά και για τις ανοικτές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Π. Γερουλάνος μιλώντας στο «News 24/7» δήλωσε υπερήφανος που είναι ΠΑΣΟΚ, είπε για το ΚΙΝΑΛ ότι «πνίγηκε στην εσωστρέφειά του», χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών και ζήτησε ένα «ανοιχτό συνέδριο» και όχι ένα «συνέδριο διορισμένων στελεχών και χειροκροτητών με κλειστή ατζέντα».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει για την πορεία του. Και το μέλλον του πρέπει να είναι στα χέρια των μελών του. Το οφείλουμε στην ιστορία του κόμματος (...) Και στα μέλη του που δίνουν πολιτικές μάχες για τον χώρο, παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας να τους ονομάσει κάτι που δεν είναι», αναφέρει ο Π. Γερουλάνος.

Το ΚΙΝΑΛ πάντως απέρριψε την πρόταση διά του γραμματέα του, Μ. Χριστοδουλάκη, ο οποίος δήλωσε στο ρ/σ «Θέμα»: «Η βάση του χώρου μας τοποθετήθηκε ξεκάθαρα πριν από 5 μήνες. 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί δημοκρατικά και ομόφωνα αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματός μας. Ετσι θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί και η παρέμβαση του Θ. Μαργαρίτη, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Εθνος» σημείωσε ότι «ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε φυσιολογικές σχέσεις στην αντιπολίτευση. Οπως είχε το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ. Πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο (...) Ο απευθείας διάλογος των κομμάτων, χωρίς προξενήτρες και δραγουμάνους, είναι η ορθή πολιτική. Αυτή που κοιτάζει προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ